Ο Κ. Ζέρβας για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους

Ως μια παρέμβαση που έχει να κάνει με την ίδια τη δυνατότητα της πόλης να ξανασυστηθεί στην Ευρώπη αλλά και σε όλον τον κόσμο προσδιόρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας την προκήρυξη διεθνούς αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση του άξονα της Αριστοτέλους, θέμα που συζητείται απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Με την επισήμανση πως μια κεντρική προεκλογική δέσμευση τίθεται σε τροχιά υλοποίησης, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι στόχος μέσα από τον διαγωνισμό που προκηρύσσεται είναι να αποτυπωθούν στην Αριστοτέλους οι φιλοδοξίες της Θεσσαλονίκης του 21ου αιώνα, με σεβασμό στο παρελθόν της.

“Επιδιώκουμε μέσα από έναν διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό να κεντρίσουμε το παγκόσμιο ενδιαφέρον για αυτήν την ανάπλαση και με αυτόν τον τρόπο να καταλήξουμε σε ένα σχέδιο για τον άξονα της Αριστοτέλους το οποίο θα ενσωματώνει και θα αποτυπώνει το σύγχρονο πνεύμα της πόλης και τις στοχεύσεις της. Με τα στοιχεία της ιστορίας αλλά και της λειτουργικότητας, της αισθητικής και της τεχνολογίας, της παράδοσης αλλά και της βιωσιμότητας. Μέσα από αυτό το έργο επιθυμούμε να επανασυστήσουμε τη Θεσσαλονίκη σε όλον τον κόσμο. Να την εντάξουμε σε παλιούς και νέους χάρτες –τουριστικούς, επιχειρηματικούς, πολιτιστικούς, ιστορικούς- και παράλληλα να αναβαθμίσουμε σημαντικά τον δημόσιο χώρο”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.
Στην κεντρική τοποθέτησή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι βασική επιδίωξη του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι να  προκύψει ένα συνολικό αποτέλεσμα υψηλής ποιοτικής στάθμης, με σύγχρονο και πρωτότυπο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα.

“Επένδυση στις υποδομές”
Μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την κεντρική στόχευση της Διοίκησής του, ο κ. Ζέρβας σημείωσε ότι αυτή είναι “η επένδυση στις υποδομές”.
“Υποδομές, για να αλλάξουμε κατηγορία, για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος, για να μπορεί η Θεσσαλονίκη να αξιοποιήσει κάθε συγκριτικό της πλεονέκτημα, για να αποτινάξουμε το αίσθημα της μιζέριας”, είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, στέλνοντας το μήνυμα: “Δεν χωράνε άλλοι διχασμοί, δεν χωράνε άλλοι επαγγελματίες της αγανάκτησης, της αναβολής. Με τις παλιές συνταγές δεν μπορεί η πόλη να ανασάνει, να προχωρήσει”.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι “προχωρούμε σε μια συνολική πρόταση για το μέλλον, προχωρούμε σε ό,τι έχουμε υποσχεθεί, καθώς η Θεσσαλονίκη δεν αντέχει καμία επιπλέον ήττα, καμία καθυστέρηση, καμία ολιγωρία και κανέναν διχασμό”.
Κάνοντας μια αναφορά σε παρεμβάσεις που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Ζέρβας ενδεικτικά σημείωσε ότι:
– Στην πλατεία Ελευθερίας εγκαταστάθηκε εργολάβος που θα ολοκληρώσει  την αρχαιολογική ανασκαφή, ώστε να προχωρήσει το έργο
– Στην οδό Ελένης Ζωγράφου άναψε το πράσινο φως από το Ελεγκτικό Συνέδριο και το επόμενο διάστημα ο Δήμος θα προχωρήσει σε υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο
– Στην περιοχή πέριξ του Δικαστικού Μεγάρου έχουν ήδη ξεκινήσει εργασίες ανάπλασης
– Τοποθετήθηκαν ήδη οι πρώτοι υπόγειοι κάδοι, έργο που καρκινοβατούσε επί χρόνια
– Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους ξεκινά διαγωνισμός για τον ηλεκτροφωτισμό, ύψους 20 εκατ.ευρώ, και διάρκειας τεσσάρων ετών
– Οι ασφαλτοστρώσεις φέτος θα είναι τόσες όσες έκανε συνήθως ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε τρία χρόνια.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ