Θ. Τζέκος: Ο δήμος Θερμαϊκού από ουραγός θα γίνει σταδιακά πρωταγωνιστής

Σε αναπτυξιακή αναδιάταξη εισέρχεται ο δήμος Θερμαϊκού επιδιώκοντας πλέον να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τουρισμό και στις εναλλακτικές μορφές του, στον πολιτισμό, αλλά και στην ενεργοποίηση των δομών κοινωνικής υποστήριξης και αλληλεγγύης που οφείλει να έχει κάθε σύγχρονος Δήμος που σέβεται τους δημότες του.

Η νέα αυτή εποχή για τον Δήμο Θερμαϊκού θα γίνει πραγματικότητα με σχέδιο, το οποίο θα υλοποιηθεί σταδιακά και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

 • Την εκπόνηση στρατηγικού σχεδίου ανάδειξης της τουριστικής ταυτότητας του Δήμου, που θα του επιτρέψει για πρώτη φορά στην ιστορία του να παρουσιάσει και να προβάλλει οργανωμένα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό το πλούσιο τουριστικό δυναμικό του σε αγαστή συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς του Δήμου (τουριστικούς και επισιτιστικούς).
 • Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
 • Την δρομολόγηση από την αρχή ή τον επαναπρογραμματισμό μεγάλων έργων υποδομής του Δήμου (αναπλάσεις, δίκτυα ύδρευσης-αποχέτευσης, σχολεία, γυμναστήρια κα).
 • Την αλλαγή φιλοσοφίας και την εκ βάθρων λειτουργική αναδιάρθρωση κοινωνικών δημοτικών δομών, όπως το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που θα τεθούν στη διάθεση των δημοτών που τα έχουν ανάγκη &
 • Την προσέλκυση και υλοποίηση σημαντικών γεγονότων αθλητικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε όλες τις περιοχές του Δήμου, έτσι ώστε σταδιακά ο Δήμος να αποκτήσει μία διακριτή και αναγνωρίσιμη ταυτότητα και να ωφεληθεί και η τοπική οικονομία.

  Τους αναπτυξιακούς αυτούς άξονες παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Περαία ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, σημειώνοντας ότι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων της πριν από περίπου τέσσερις μήνες η νέα Δημοτική Αρχή διαπίστωσε μεγάλες ελλείψεις και τεράστια προβλήματα σε κρίσιμους τομείς της λειτουργίας του Δήμου.

  Μεταξύ άλλων προβλημάτων που διαπιστώθηκαν ορισμένα από τα σημαντικότερα είναι η απώλεια της δυνατότητας υλοποίησης πολλών μεγάλων έργων, που σε μεγάλο βαθμό απεντάχθηκαν από τα προγράμματα χρηματοδότησης τους. Ενδεικτικά αναφέρονται το έργο του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής του Μεσημερίου (απώλεια περίπου 6 εκατ. Ευρώ), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Νέα Μηχανιώνα (απώλεια 2,4 εκατ. Ευρώ), η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του οικισμού της Αγίας Τριάδας (απώλεια 2,38 εκατ. Ευρώ) και τα «έξυπνα» υδρόμετρα για την ΔΕΥΑΘ (απώλεια 7,5 εκατ. Ευρώ).

  Ακόμη παιδικοί σταθμοί του Δήμου λειτουργούσαν επί χρόνια χωρίς άδεια λειτουργίας, παιδικές χαρές σε διάφορες περιοχές αντιμετωπίζουν ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και το κοινόχρηστο δίκτυο των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι επί της ουσίας σε αχρηστία.

  «Καταγράψαμε την κατάσταση που βρήκαμε σχεδόν σε κάθε τομέα της Δημοτικής λειτουργίας. Δυστυχώς υπήρξαν μεγάλες καθυστερήσεις και αστοχίες με αποτέλεσμα να χαθούν έργα και κονδύλια. Προχωράμε όμως μπροστά πλέον με σχέδιο και κυρίως με άλλη νοοτροπία. Ο Δήμος Θερμαϊκού από ουραγός θα γίνει σταδιακά πρωταγωνιστής. Αυτό δεν θα γίνει σε μία ημέρα, αλλά ούτε και σε έναν χρόνο. Με ορίζοντα πενταετίας αλλάζουμε σελίδα στο Δήμο» επισήμανε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ