Στ. Αγγελούδης: Σε ΦΕΚ η απόφαση για την έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Θεσσαλονίκης με 13 εκατ. ευρώ για την καθαριότητα

«Ως ‘Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη’ έχουμε δεσμευτεί πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η πόλη να είναι καθαρή και να λειτουργεί όπως πρέπει, χωρίς να πειράξουμε ούτε μία θέση εργαζόμενου και χωρίς να απεμπολήσουμε το γεγονός ότι η αποκομιδή θα γίνεται από τον δήμο».

Αυτό τόνισε στην τοποθέτησή του κατά την αποψινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σήμερα δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για την έκτακτη χρηματοδότηση του δήμου Θεσσαλονίκης με το ποσό των 13 εκατ. ευρώ για την καθαριότητα. Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης, η από μέρους του διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης από την κυβέρνηση για τα θέματα της καθαριότητας έγινε έπειτα από το έλλειμμα των 25 – 27 εκατ. ευρώ, το οποίο η διοίκησή του παρέλαβε από την απελθούσα δημοτική αρχή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που παρουσίασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ποσό οκτώ εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί για την εκμίσθωση του αναγκαίου εξοπλισμού για το σάρωμα καθώς και για το πλύσιμο δρόμων, πεζοδρομίων και κάδων. Τα υπόλοιπα πέντε εκατ. ευρώ αφορούν τη νυχτερινή αποκομιδή, στην οποία ζητήθηκε να προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης λόγω των έργων του flyover.

Μέχρι τις 20 Μαΐου η πρόταση για το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων Στο μεταξύ, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης, μέχρι τις 20 Μαΐου θα παρουσιαστεί η πρόταση για το νέο ωράριο φορτοεκφορτώσεων. Η νέα πρόταση θα βασίζεται εν πολλοίς στην απόφαση που είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο το 2018 με ορισμένες τροποποιήσεις.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ