Στ. Αγγελούδης: Από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης των έργων πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας

Τη χρηματοδότηση της δεύτερης φάσης των έργων πεζοδρόμησης της Αγίας Σοφίας μέσω του Πράσινου Ταμείου ανακοίνωσε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα στο τελευταίο φύλλο της εφημερίδας «Πολιτική». «Πρόκειται για ένα έργο Μπουτάρη, το οποίο δεν είχε προχωρήσει τα προηγούμενα χρόνια. Εμείς το επαναφέραμε στο Πράσινο Ταμείο.

Η ένταξή του έγινε αποδεκτή και θα ξεκινήσουμε σε πρώτη φάση με το ήμισυ του προϋπολογισμού», είπε ο κ. Αγγελούδης. Ενστάσεις για τη μελέτη ανάπλασης της Αριστοτέλους Μιλώντας για την ανάπλαση της πλατείας Αριστοτέλους, ο κ. Αγγελούδης γνωστοποίησε ότι ήδη υπάρχει συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για ένταξη του έργου στο νέο ΕΣΠΑ.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Αγγελούδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης αναμένει τις παρατηρήσεις της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων ως προς τη μελέτη του έργου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε ο δήμαρχος, υπάρχουν αρκετές εντάσεις ως προς τη μελέτη, για τις οποίες αναμένει μια συνολική και τυπική διαδικασία ενημέρωσης.

Στην Ελένης Ζωγράφου τα συνεργεία του δήμου Στο μεσοδιάστημα στην πλατεία Αριστοτέλους εξελίσσονται παρεμβάσεις του δήμου Θεσσαλονίκης για την αποκατάσταση ζημιών στα πεζοδρόμια και στους κίονες. Το επόμενο διάστημα συνεργεία θα εγκατασταθούν στην οδό Ελένης Ζωγράφου, μετά από τα προβλήματα που προκλήθηκαν στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης που υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αγγελούδης, ο δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει πιλοτικά σε επίστρωση με ειδικό τσιμεντοκονίαμα, ώστε να διαπιστωθεί εάν θα καταστεί εφικτό να μειωθούν οι κραδασμοί.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ