Διαμαρτυρία στο δημοτικό συμβούλιο για το 89ο δημοτικό σχολείο – Εν αναμονή πορίσματος από το ΤΕΕ ο δήμος Θεσσαλονίκης

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα, κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, για το θέμα του 89ου δημοτικού σχολείου. Πρόκειται για ένα από τα τρία σχολεία που στεγάζονται σε λυόμενα κτίρια, για τα οποία οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Θεσσαλονίκης έχουν ζητήσει να σταματήσουν τη λειτουργία τους από τη νέα χρονιά.

Ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αντώνης Μανωλής εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο να σταματήσει η λειτουργία του σχολείου, σημειώνοντας ότι για το θέμα έχει κατατεθεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τον δήμο, η οποία υπογράφεται από περίπου 2.000 κατοίκους της περιοχής. Το 89ο δημοτικό σχολείο βρίσκεται στην περιοχή της Ανάληψης, στη συμβολή της Βασιλίσσης Όλγας με τη Μπότσαρη, καλύπτοντας τις ανάγκες μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής.

Ο κ. Μανωλής ζήτησε να διασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας του σχολείου στο υφιστάμενο κτίριο, μέχρι να κατασκευαστεί νέο διδακτήριο, που θα εξυπηρετήσει την περιοχή. Για το υφιστάμενο κτίριο είπε ότι θα πρέπει να γίνει στατική μελέτη, ώστε, εάν προκύψει η αναγκαιότητα εκτέλεσης έργων επισκευής, αυτά να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι. Αίτημα Αγγελούδη για γνωμοδότηση εντός 10ημέρου Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης έκανε γνωστό ότι για το ζήτημα του 89ου δημοτικού σχολείου απευθύνθηκε στο ΤΕΕ, ζητώντας από το τεχνικό επιμελητήριο να γνωμοδοτήσει εντός δέκα ημερών για την καταλληλότητα ή μη του σχολικού κτιρίου.

«Η βούλησή μου είναι να μην κλείσει το σχολείο. Όμως, περιμένουμε την ενημέρωση από το ΤΕΕ και ανάλογα με το τι θα προκύψει από την αυτοψία θα βρούμε την κατάλληλη λύση», είπε ο κ. Αγγελούδης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι απευθύνθηκε στο ΤΕΕ, έπειτα από την υπόδειξη των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης ότι θα πρέπει να σταματήσει η λειτουργία των σχολείων που στεγάζονται σε λυόμενα. Ο κ. Αγγελούδης, μάλιστα, έκανε γνωστό ότι ήδη η νέα δημοτική αρχή έχει υποβάλει αίτημα για την κατασκευή δύο καινούριων σχολείων, εκ των οποίων το ένα αφορά ακριβώς το 89ο δημοτικό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ