Δημήτρης Κούβελας: «Επιβάλλεται να καθαρίζεται συστηματικά ο Θερμαϊκός Κόλπος»

Όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη αλλά και τα θέματα που απασχολούν καθημερινά τους συμπολίτες μας τέθηκαν στη συζήτηση που είχε με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας & Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας.

Ένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν ήταν το κυκλοφοριακό το οποίο ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς αλλά το τελευταίο διάστημα σημειώνεται βελτίωση, λόγω της ισχυρής και συνεχής παρουσίας τροχονόμων σε πολλούς κεντρικούς άξονες.  Ο κ. Κούβελας επεσήμανε ότι «είναι αναγκαίο να συνεχιστούν, με αυξημένη ένταση, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω και του Flyover, δεδομένου ότι, παρά την προσωρινή αναστολή του έργου, το εργοτάξιο στην περιφερειακή οδό παραμένει».

Συμπλήρωσε επίσης ότι «η κίνηση από και προς τη Χαλκιδική ήδη αυξάνεται μέρα τη μέρα και θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα, ώστε όταν κορυφωθεί, να μην ταλαιπωρούνται συμπολίτες μας και τουρίστες που πρόκειται να επισκεφθούν την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης».

Ο Βουλευτής Α Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε και στην κατάσταση του Θερμαϊκού Κόλπου ειδικά αυτό το διάστημα που πολλές φορές η εικόνα του και η οσμή του αποτελούν ένα δυσάρεστο γεγονός. Ζήτησε «το διαρκή, συστηματικό επιφανειακό καθαρισμό του Θερμαϊκού κόλπου, τη «βιτρίνα της Θεσσαλονίκης».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κούβελας συζήτησε με τον Υπουργό και «την ανάγκη να στηριχτεί η δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης γενιάς Thess Intec, που θα αποτελέσει πόλο έλξης επενδύσεων και έρευνας στις καινοτόμες τεχνολογίες αιχμής από όλη την Ευρώπη».

Υπογράμμισε επίσης ότι έχει μεγάλη σημασία η ολοκλήρωση της επέκτασης του 6ου προβλήτα του λιμανιού, εντός του χρονοδιαγράμματος, μαζί με την οδική και σιδηροδρομική σύνδεση του με τους κεντρικούς άξονες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ