Έρευνα στο Δήμο Θεσσαλονίκης: Τρεις στους τέσσερις πιστεύουν οτι ο Αγγελούδης θα πάει καλύτερα από Ζέρβα

Ικανοποιημένοι από ως τώρα συνολικό έργο του δημάρχου Θεσσαλονίκης εμφανίζονται οι πολίτες με το αντίστοιχο ποσοστό να φτάνει το 52%.

Σε επτά βασικούς τομείς δημοτικής πολιτικής ο βαθμός ικανοποίησης των πολιτών είναι:

Στην καθαριότητα, ικανοποίηση (πολύ και αρκετά) φτάνει το 47,7%.

Στις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους, 40,7%.

Στον αθλητισμό/πολιτισμό,  36,2%.

Στα θέματα ασφάλειας της πόλης,  30,1%.

Στην κοινωνική πολιτική,  28,8%.

Στα σχολεία/παιδικούς σταθμούς,  26%.

Στο κυκλοφοριακό, 19,3%.

Στη Θεσσαλονίκη οι πολίτες που θεωρούν ότι από τα πρώτα δείγματα γραφής του δημάρχου φαίνεται ότι θα τα πάει καλύτερα από τον προηγούμενο δήμαρχο Κώστα Ζέρβα φτάνουν το 75%, με μόλις το 16% να έχει αντίθετη άποψη και το 9% να μην απαντά.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης τα ευρήματα για κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά του δημάρχουν Στέλιου Αγγελούδη, με τις ακόλουθες αξιολογήσεις

Αποτελεσματικός: 55,1%

Με εμπειρία και γνώση διοίκησης: 55,2%.

Γνώστης των προβλημάτων της πόλης: 72,4%.

Προσιτός και φιλικός στους δημότες: 65,3%.

Με συγκροτημένη άποψη για τις ανάγκες της πόλης: 65,2%.

Δραστήριος/αποφασιστικός: 65,3%.

Μεθοδικός: 58,2%.

Διεκδικητικός: 52,3%.

Τα προβλήματα

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ιεραρχούνται η καθαριότητα με 60,6%, το κυκλοφοριακό/στάθμευση με 47,8%, οι συγκοινωνίες με 17,6%, η κατάσταση του οδικού δικτύου με 13,6%, η συντήρηση-ανάπτυξη πρασίνου με 9,4%, η εγκληματικότητα/παραβατικότητα με 8,4%, η κατασκευή του flyover με 7,4%, η ανάπτυξη/ανεργία με 4,8%, η φτώχεια με 4,2% κ.λπ.

Σε θέματα που αφορούν την πόλη:

Σε σχέση με την κατασκευή του flyover, το 47% πιστεύει ότι είναι χρήσιμο έργο, που όμως θα έπρεπε να ξεκινήσει αφού λειτουργήσει το μετρό και ενισχυθούν οι συγκοινωνίες. Το 19% το θεωρεί χρήσιμο έργο και καλώς υλοποιείται παρά τα προβλήματα, γιατί η κατασκευή του θα βοηθήσει την πόλη, και το 23% θεωρεί ότι δεν χρειαζόταν και ότι πρέπει να σταματήσει η κατασκευή του.

Το 69% αντιμετωπίζει θετικά τις προτάσεις του δημάρχου για να ελαφρυνθεί το πρόβλημα ενώ το έργο προχωρά (αστυνόμευση για καλύτερη κυκλοφοριακή ροή, ανακοίνωση μέτρων από επιτροπή συγκοινωνιολόγων, ενίσχυση της τηλεργασίας για να μειωθούν οι μετακινήσεις), με το 21% τις αντιμετωπίζει αρνητικά.

Το 30% πιστεύει ότι θα τηρηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα αρχίσει η λειτουργία του μετρό στην πόλη από τον Νοέμβριο, ενώ το 67% δεν το πιστεύει.

Το 47% πιστεύει ότι η ανάπλαση της Έκθεσης θα πρέπει να γίνει στον ίδιο χώρο, με τη μετατροπή έκτασής του σε μητροπολιτικό πάρκο, και το 44% πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει μετεγκατάσταση της Έκθεσης σε άλλο χώρο και ότι θα πρέπει να μετατραπεί όλος ο τωρινός χώρος σε μητροπολιτικό κέντρο.<

Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Opinion Poll Ε.Π.Ε – Αριθμός Μητρώου Ε.Σ.Ρ. 49.

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Ηλικίας άνω των 17, με δικαίωμα ψήφου

ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ: 802 Νοικοκυριά

ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ: από 17 Απριλίου έως 20 Απριλίου 2024

ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ