Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού πάνω από τον περιφερειακό

Την υγειονομική «βόμβα» που για περισσότερο από δέκα χρόνια σοβεί σε μία μεγάλη έκταση πάνω από την Περιφερειακή Οδό, στη Θεσσαλονίκη, όπου στο πλαίσιο μίας παράνομης χωματερής έχουν συγκεντρωθεί από ασυνείδητους χιλιάδες τόνοι μπαζών, επίπλων, ειδών υγιεινής και κάθε λογής σκουπιδιών, επιχειρεί να αντιμετωπίσει η νέα διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου πάνω από τον περιφερειακό

Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που είχε αφεθεί στην τύχη του, με αποτέλεσμα ο όγκος των σκουπιδιών πλέον να έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ασυνείδητοι πετάνε σκουπίδια και μπάζα ακόμα και μέσα σε σπαρμένα χωράφια πολιτών.

Φορτηγά και εκσκαφείς του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου μπήκαν στην περιοχή και μάζεψαν ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών, ενώ αντίστοιχες ενέργειες θα γίνουν και το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, από τη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, εξετάζονται τρόποι για την περίφραξη και αστυνόμευση του χώρου, ώστε να σταματήσει η ρίψη μπάζων και σκουπιδιών, ενώ θα είναι πολύ υψηλά τα πρόστιμα και πολύ αυστηρές οι κυρώσεις σε όσους παρανομούντες συλλαμβάνονται.

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη επιχείρηση καθαρισμού του δήμου Κορδελιού-Ευόσμου πάνω από τον περιφερειακό

«Κληρονομήσαμε ως νέα διοίκηση ένα τεράστιο πρόβλημα, με πολύ μεγάλες υγειονομικές διαστάσεις. Για περισσότερα από δέκα χρόνια κανένας δεν ανέλαβε την παραμικρή πρωτοβουλία για να το αντιμετωπίσει. Να σταματήσει τη δράση των ασυνείδητων και να καθαρίσει, έστω και τμηματικά το χώρο, προτού αυτή η αυτοσχέδια και παράνομη χωματερή λάβει τεράστιες διαστάσεις. Φορτηγά και εκσκαφείς της υπηρεσίας Καθαριότητας μπήκαν στο χώρο και μάζεψαν ένα μέρος των σκουπιδιών. Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Προσωπικά ζητώ συγνώμη από τους συμπολίτες μας για την τραγική αυτή κατάσταση και για το γεγονός ότι βάλλονται οι περιουσίες τους. Μπορεί να μη δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα, όμως η διοίκηση έχει συνέχεια. Ταυτόχρονα, ζητώ και την έμπρακτη βοήθεια των συμπολιτών μας, ώστε όλοι μαζί να μην αφήσουμε να δημιουργηθεί ξανά ο σκουπιδότοπος. Να ενημερώνουμε τις αρμόδιες Αρχές, αν διαπιστώσουμε εναπόθεση μπαζών και σκουπιδιών και οι παρανομούντες να οδηγούνται στον εισαγγελέα», τονίζει ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ