Με μέτρα κατά της πανδημίας οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης για φέτος ανακοίνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Υπενθυμίζει ότι με τις διατάξεις του άρθρου 2 του Ν.3218/2004 καθορίστηκε η 27η Ιανουαρίου κάθε έτους ως «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος».

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

Λόγω της λήψης αυξημένων μέτρων, σε πανελλήνιο επίπεδο, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού Covid-19, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. και θα περιλαμβάνουν κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος (που βρίσκεται στην Πλατεία Ελευθερίας, στη συμβολή των οδών Λ. Νίκης και Βενιζέλου) με μόνη συμμετοχή των απολύτως απαραίτητων θεσμικών παραγόντων, χωρίς την παρουσία κοινού και αντιπροσωπείας αξιωματικών του Γ΄ Σώματος Στρατού, από:

1. Τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης,

2. Τον περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα,

3. Τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα,

4. Τον αντιπρόεδρο του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συνεδρίου, πρόεδρο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος και της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Δαυίδ Σαλτιέλ,

5. Το σοφολογιότατο ραββίνο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης, Ααρών Ισραέλ.

Επισυνάπτεται ΕΔΩ το πρόγραμμα των διαδικτυακών εκδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος που διοργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ