Η “Γωνιά Επιστημών” μπαίνει στα νηπιαγωγεία της Καλαμαριάς

Μία νέα πρωτότυπη συνεργασία ξεκινάει φέτος μεταξύ της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης και των νηπιαγωγείων της Καλαμαριάς. Η Γωνιά Επιστημών ταξιδεύει πέρα από τα όρια της Βιβλιοθήκης και επισκέπτεται τα νηπιαγωγεία του Δήμου, με στόχο να προσφέρει στα παιδιά νέα ερεθίσματα και δυνατότητα ανάπτυξης της αναλυτικής σκέψης, των ψηφιακών δεξιοτήτων αλλά και της φαντασίας τους. Η κυψέλη με τα έξι μελισσάκια Bee-Bot θα είναι στη διάθεση των νηπιαγωγείων για εικοσαήμερο δανεισμό, προκειμένου να υλοποιηθούν προγράμματα ρομποτικής για παιδιά προσχολικής ηλικίας, που με αφορμή θέματα όπως η κυκλοφοριακή αγωγή, η αντιστοίχιση εικόνων και γραμμάτων, το κυνήγι θησαυρού κλπ. διδάσκουν στα παιδιά βασικές αρχές προγραμματισμού και άλλες δεξιότητες.

«Το μέλλον βρίσκεται στην τεχνολογία, και σ’ αυτόν τον κόσμο πρέπει να βάλουμε από νωρίς τα παιδιά μας. Η Καλαμαριά πριν λίγες ημέρες βραβεύτηκε για τις smart εφαρμογές της. Και είμαστε ακόμη στην αρχή. Σκεφτείτε όταν οι επόμενες γενιές κατακτήσουν την τεχνολογία, τότε η Καλαμαριά μας θα διαπρέψει ακόμη περισσότερο» τόνισε ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και να ενθαρρύνουν τους μικρούς επιστήμονες μπορούν να απευθυνθούν στην Παιδική Βιβλιοθήκη, στο 2313314413 και paidikilib@kalamaria.gr.

Η Γωνιά Επιστημών

Η Γωνιά Επιστημών «Γεωργίας Καραγιάννη» ιδρύθηκε και εξοπλίστηκε με δωρεά του Αντιδημάρχου Παιδείας, Αθανασίου Γιαννακού. Βρίσκεται στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Καλαμαριάς στο Κέντρο Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στην Ανδρέα Παπανδρέου 35, Αη Γιάννη. Διαθέτει εξοπλισμό ρομποτικής, καθώς και άλλα εποπτικά μέσα για την εξοικείωση των παιδιών με τις σύγχρονες επιστήμες και τεχνολογίες.  Έχει φιλοξενήσει δράσεις ρομποτικής για παιδιά δημοτικού, καθώς και τις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής το 2021 και 2022.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ