Σε κλίμα συναίνεσης οι εκλογές στον ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας: Εκ νέου πρόεδρος ο Μιχάλης Γεράνης – Αντιπρόεδρος ο Στέλιος Αγγελούδης

της Βαρβάρας Ζούκα

Ένα ηχηρό μήνυμα ενότητας έστειλαν σήμερα οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Κεντρικής Μακεδονίας, εκλέγοντας μέσα σε ένα κλίμα συναίνεσης και ομοψυχίας τη νέα διοίκηση του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Πρόεδρος του οργάνου εκλέχθηκε για τρίτη συνεχή θητεία ο Μιχάλης Γεράνης, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, ενώ στην αντιπροεδρία του οργάνου αναδείχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

Στις κάλπες προσήλθαν συνολικά 66 σε σύνολο 68 εκλεκτόρων. Τόσο ο Μιχάλης Γεράνης όσο και ο Στέλιος Αγγελούδης έλαβαν από 62 ψήφους, ενώ υπήρξαν τέσσερα λευκά ψηφοδέλτια. Συνεργασία και διεκδικήσεις «Με συνοχή, συνέργειες και συνεργασία θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια. Θα πορευτούμε ενωμένοι στη δύσκολη εποχή που περνάει η αυτοδιοίκηση», είναι το μήνυμα που έστειλε ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Γεράνης.

Ο κ. Γεράνης έθεσε και το πλαίσιο των διεκδικήσεων για την τοπική αυτοδιοίκηση, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στο τέλος ταφής που έχει επιβληθεί στους ΟΤΑ. «Τα χρήματα πρέπει να επιστρέψουν στα ταμεία από τα οποία παρακρατήθηκαν», σημείωσε με νόημα, ενώ, μιλώντας για το έργο που επιτελεί ο ΦοΔΣΑ, υπογράμμισε ότι «η Κεντρική Μακεδονία έδειξε τον δρόμο για όλη τη χώρα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν θα επιτρέψουμε αυτή την οριζόντια αύξηση στα τέλη ταφής ούτε και θα επιτρέψουμε να φορτωθεί στους δήμους, όπως επιχειρείται, το κόστος για τα Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών».

«Δικαίωση για την αυτοδιοίκηση» «Οι συναινετικές διαδικασίες και η ομοψυχία αποτελούν δικαίωση για την αυτοδιοίκηση και μια παραδοχή ότι ο ΦοΔΣΑ τα έχει πάει πολύ καλά», ήταν το σχόλιο του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής Μακεδονίας, δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη. «Είναι σημαντικό να ενώνουμε δυνάμεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορά τη διαχείριση των απορριμμάτων. Άλλωστε, τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πρόταση Αγγελούδη για ενωτική προσέγγιση στην ΚΕΔΕ Κατάκτηση για την αυτοδιοίκηση χαρακτήρισε την ομοθυμία μεταξύ των αιρετών στο πλαίσιο των εκλογών για τον ΦοΔΣΑ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Στέλιος Αγγελούδης μάλιστα εξέφρασε την ευχή η ίδια ενωτική προσέγγιση να κυριαρχήσει και στις επερχόμενες εκλογές για την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). «Εύχομαι να ξεπεραστούν και οι τελευταίες συμπληγάδες της διαίρεσης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελούδης.

Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής

Στην εκτελεστική επιτροπή του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας εκλέχθηκαν ως τακτικά μέλη η δήμαρχος Λαγκαδά Νίκη Ανδρεάδου, ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Ηλίας Τάπρας, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος Ηράκλειας Βασίλης Τεβεκέλης.

Αναπληρωματικά μέλη εξελέγησαν η αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου Σοφία Δημητριάδου, ο αντιδήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου Γιώργος Μαξούρας και ο δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης Γιώργος Κυριακίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ