«Πανεπιστήμιο» για την τρίτη ηλικία ιδρύει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Την ίδρυση «πανεπιστημίου», που θα απευθύνεται στους ηλικιωμένους, προανήγγειλε ο αντιδήμαρχος Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία Λάζαρος Ζαχαριάδης, μιλώντας σήμερα το απόγευμα από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Κατά τη δεύτερη συνεδρίαση για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής, που αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Ζαχαριάδης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του επικεφαλής του συνδυασμού «Όλοι Εμείς» Δρόσου Τσαβλή, παρουσίασε τις πολιτικές που έχει σχεδιάζει η διοίκηση του Στέλιου Αγγελούδη για τα άτομα της τρίτης ηλικίας. «Θα ιδρύσουμε το πανεπιστήμιο της τρίτης ηλικίας.

Στόχος μας είναι να εξοικειώσουμε τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας με τις νέες τεχνολογίες, ώστε να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με τους δημόσιους φορείς κ.α. με ασφάλεια και έχοντας τον πλήρη έλεγχο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Λάζαρος Ζαχαριάδης. Ο αντιδήμαρχος Μέριμνας για την Τρίτη Ηλικία υπογράμμισε ακόμη ότι στους στόχους της νέας δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία ακόμη δύο ΚΑΠΗ αλλά και η διεύρυνση των υπηρεσιών που προσφέρονται από τα δημοτικά ιατρεία, ώστε αυτές να καλύπτουν όχι μόνον οικονομικά ασθενείς πολίτες, αλλά και ανθρώπους που βρίσκονται στην τρίτη ηλικία. Νέο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων .

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζαχαριάδης, από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης έχει ήδη υποβληθεί πρόταση για τη δημιουργία μέσω ΕΣΠΑ ακόμη ενός Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, που θα καλύψει τις ανάγκες 24 ατόμων στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ