Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στον Δήμο Παύλου Μελά με προβολές για σχολεία

Στο πλαίσιο της πολύχρονης και εξαιρετικής συνεργασίας του Δήμου Παύλου Μελά με το  Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, θα προβληθούν στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης” στις 10 και 11 Νοεμβρίου 2022, επιλεγμένες ταινίες για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου μας.

Οι προβολές σχεδιάστηκαν από το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και εντάσσονται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “NextGen”. Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να δουν μία ταινία, να ανακαλύψουν μυστικά της κινηματογραφικής γλώσσας και να συζητήσουν πάνω στα θέματα που θίγονται στην εν λόγω ταινία.

Είναι χαρά μας που συνεχίζεται και φέτος η συνεργασία μας με τον σπουδαίο αυτό θεσμό, το ΦΚΘ,  και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν η συνεργασία είναι προς όφελος των πολιτών μας και κυρίως των νέων ανθρώπων.

Η επικοινωνία με τα σχολεία και ο συντονισμός τους για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα “NextGen” που εντάσσονται οι προβολές, οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Παιδείας –  Πολιτισμού – Αθλητισμού σε συνεργασία με τα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το 63ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 σε φυσικούς χώρους και online. Στο 63ο ΦΚΘ θα προβληθούν 199 μεγάλου μήκους και 68 μικρού μήκους ταινίες στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Παράλληλα, παρακολουθούμε 93 ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, καθώς και περισσότερες πληροφορίες για τις ταινίες, είναι διαθέσιμα στο www.filmfestival.gr  

Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ  

63o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (3-13.11.2022)

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τμήμα Πολιτισμού,

Τηλ: 2313302 938, 835, 833

www.pavlosmelas.gr,

e-mail: grpol@pavlosmelas.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ