Θεσσαλονίκη: Συνεδριακό «άλμα» 31 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη

«Άλμα» 31 θέσεων σε παγκόσμιο επίπεδο πέτυχε η πόλη της Θεσσαλονίκης σε ό,τι αφορά τον συνεδριακό της τουρισμό, καθώς από την 73η θέση το 2022, αναρριχήθηκε το 2023 στην 42η, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση της Διεθνούς Ένωσης Συνεδρίων και Συναντήσεων -International Congress & Convention Association (ICCA), μέλος της οποίας είναι το Τhessaloniki Convention Bureau, που γνωστοποιεί τα σχετικά στοιχεία με σημερινή του ανακοίνωση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Θεσσαλονίκη κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων 30 προορισμών, αφού αναρριχήθηκε στην 26η θέση πέρυσι, σκαρφαλώνοντας 25 θέσεις σε σχέση με το 2022.

Με βάση την έρευνα που παρουσιάστηκε στις 13/5 στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης IMEX 2024 στη Φρανκφούρτη και γνωστοποιεί σημεία της το Τhessaloniki Convention Bureau, τα διεθνή συνέδρια που φιλοξένησε η Θεσσαλονίκη το 2023 και πληρούν τα κριτήρια της ICCA ανέρχονται στα 45 έναντι 26 το 2022, σημειώνοντας αύξηση 73%. Σύμφωνα δε με την καταγραφή της συνολικής ετήσιας συνεδριακής δραστηριότητας από το Thessaloniki Convention Bureau, ο συνολικός αριθμός των συνεδρίων που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι στην Θεσσαλονίκη υπερέβησαν τα 400, με τους συμμετέχοντες να ανέρχονται στους 75.000.

Σύμφωνα με την έκθεση της ICCA, στα 45 διεθνή συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν το 2023 στην πόλη της Θεσσαλονίκης συμμετείχαν 11.904 άτομα και το οικονομικό αποτύπωμα από την διοργάνωση τους είναι ισχυρό για την πόλη, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 19 εκατ. ευρώ και τη μέση δαπάνη ανά σύνεδρο και ανά διοργάνωση, να έχει υπολογιστεί στα 1.557,18 ευρώ.

Η Θεσσαλονίκη, όπως φαίνεται από τα αποτελέσματα της έκθεσης, προτιμάται ως προορισμός διεξαγωγής συνεδρίων για ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων και πεδίων όπως ιατρικά (25%), τεχνολογίας (20%) και επιστημονικά (16%).

Από την ίδρυση του Thessaloniki Convention Bureau το 2014, η θέση της Θεσσαλονίκης στη διεθνή κατάταξη της ICCA έχει ενισχυθεί σημαντικά και έτσι ενώ το 2013 η πόλη βρισκόταν στη 111η θέση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και στην 219η σε παγκόσμιο επίπεδο, δέκα χρόνια μετά σκαρφάλωσε στις 26η θέση και 42η θέση αντίστοιχα.

icca1.png

«Η εξαιρετική επίδοση της Θεσσαλονίκης στη παγκόσμια βιομηχανία των συναντήσεων είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου και λεπτομερούς σχεδιασμού και της απρόσκοπτης και αποδοτικής υλοποίησης του, που περιλαμβάνει ενέργειες και δράσεις οι οποίες εκτελούνται με ακρίβεια, επαγγελματισμό και τεχνογνωσία», επισήμανε ο managing director του Thessaloniki Convention Bureau, Δημήτρης Γανίτης, σημειώνοντας ότι με όχημα τον φορέα, η πόλη «ανεβαίνει», αναπτύσσεται και τοποθετείται ψηλά στον παγκόσμιο συνεδριακό χάρτη.

Πρόσθεσε δε ότι η προαναφερόμενη επιτυχία για την πόλη της Θεσσαλονίκης, είναι καθοριστική και επιβάλλει τον επαναπροσδιορισμό των στόχων και την εντατικοποίηση της δραστηριότητας, για να εξελιχθεί περαιτέρω το τουριστικό προϊόν και «να ανταποκριθούμε στο συνεδριακό momentum της Θεσσαλονίκης».

«Η εντυπωσιακή άνοδος της Θεσσαλονίκης είναι η αναγνώριση μιας μεγάλης προσπάθειας που καταβάλλεται από το Thessaloniki Convention Bureau για την ανάδειξη και καθιέρωση της πόλης στην παγκόσμια συνεδριακή και τουριστική αγορά. Το Thessaloniki Convention Bureau στηριζόμενο κατά κύριο λόγο στις δικές του δυνάμεις και στην υποστήριξη των μελών του προβάλλει δυναμικά και πολυεπίπεδα τον προορισμό σε διεθνές επίπεδο, διεκδικεί συνέδρια και εκδηλώσεις υψηλού προφίλ ενισχύοντας την οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου», ανέφερε ο πρόεδρος του Thessaloniki Convention Bureau Πρόδρομος Μοναστηρίδης. Τόνισε δε ότι η στρατηγική συνεργασία του φορέα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την κοινή συμμετοχή στις ευρωπαϊκές συνεδριακές εκθέσεις και κυρίως με τις εκδηλώσεις εξωστρέφειας Connect Tourism & Travel Event I Thessaloniki και Connect on Tour, συνέβαλε σημαντικά στην αναγνωρισιμότητα του προορισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ