Συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 7η FOOD EXPO 2022

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ενεργά την προβολή των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για τη συμμετοχή της στην 7η FOOD EXPO 2022, που θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου 2022 στις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Κέντρου ATHENS METROPOLITAN EXPO, στα Σπάτα της Αττικής.
Η FOOD EXPO, η μεγαλύτερη έκθεση Τροφίμων και Ποτών στην Ν.Α. Ευρώπη και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς, επιστρέφει δυναμικά στις 12-14 Μαρτίου 2022, σε συνθήκες Covid Free στο Metropolitan Expo. Η FOOD EXPO αποτελεί σήμερα έναν κορυφαίο εκθεσιακό θεσμό αλλά και το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ για τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών στη χώρα μας, που όχι μόνο καλύπτει τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, αλλά συγχρόνως ανταποκρίνεται πλήρως και στον εξαγωγικό προσανατολισμό των ελληνικών παραγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.
Με 1.350 Έλληνες και ξένους εκθέτες, 2.500  διεθνείς αγοραστές και 700 στοχευμένους hosted buyers, η FOOD EXPO 2022 έρχεται να επιβεβαιώσει την ηγετική της θέση στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Α. Ευρώπης και να αποτελέσει ένα κομβικό κέντρο εμπορικών συναντήσεων και συμφωνιών για τα Τρόφιμα και Ποτά στη χώρα μας. Η FOOD EXPO 2022 θα δώσει την ευκαιρία στις μεγαλύτερες παραγωγικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις Τροφίμων και Ποτών που συμμετέχουν ως εκθέτες να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε 50.000 Έλληνες και ξένους αγοραστές που αναμένεται να την επισκεφτούν και να συνάψουν σπουδαίες συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων διευρύνοντας το πελατολόγιό τους με νέους δυναμικούς πελάτες.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας ουσιαστικά δράσεις για την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής επιθυμεί να συμμετέχει στην Έκθεση αυτή με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα επιχειρήσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, τα οποία προσδιορίζουν την ισχυρή ταυτότητα και φήμη της περιοχής και αποτελούν προϊόντα-σημαία της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ανάδειξη της ποιότητας και της μοναδικότητας των προϊόντων της Περιφέρειας και η προώθησή τους σε νέες αγορές του εσωτερικού και του εξωτερικού, η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και η δικτύωση και η γνωριμία των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και ποτών με τα προϊόντα και τους παραγωγούς τους. Επίσης, βασικός στόχος της εκθεσιακής της παρουσίας είναι η προβολή και η προώθηση της ξεχωριστής “Μακεδονικής Κουζίνας”, καθιστώντας την ως έναν από τους ελλαδικούς πυλώνες της μεσογειακής διατροφής με δυνατότητα απήχησης παγκοσμίως.
Είναι η πέμπτη φορά που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετάσχει στην έκθεση FOOD EXPO με φυσική παρουσία, καθώς το 2021 συμμετείχε στην ψηφιακή δράση FOOD EXPO DIGITAL 2021, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας covid-19 και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει σε αυτή τη μεγάλη έκθεση προσφέροντας  αφενός τη δυνατότητα σε σημαντικούς και ποιοτικούς παραγωγούς της Περιφέρειας να παρουσιάσουν τα μοναδικά τους προϊόντα και αναδεικνύοντας αφετέρου τον επαγγελματισμό των παραγωγών που στοχεύουν σταθερά και διαχρονικά σε νέες αγορές αυξάνοντας το κύρος τους. Η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για άλλη μια χρονιά  θα αποτελέσει  ισχυρό εργαλείο του marketing για την προώθηση και προβολή των προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση θα παραδοθεί στο χώρο των τροφίμων σε κεντρικό σημείο του Hall 1, σε χώρο τύπου «νησί», έτοιμο ειδικά διαμορφωμενο περίπτερο (ενδεικτικό φωτορεαλιστικό σχέδιο), το οποίο θα καλύπτει πλήρως τις ανάγκες προβολής των προϊόντων των παραγωγικών και εμπορικών επιχειρήσεών της με τρόφιμα με τα κάτωθι τεχνικά χαρακτηριστικά:
1. Δάπεδο:
– Υπόστρωμα: Δεν τοποθετείται υπόστρωμα.
–  Επίστρωση: Μοκέτα ELEA VEL με απόχρωση μπλε.
2. Δομή :
 Είδος: Δομή αλουμινίου maxima 8×8 με πλήρωση από panels λευκού χρώματος και επικάλυψη από λευκή μελαμίνη.
– Ύψος Aνώτερο: 3.50 m – Διαχωριστική τοιχοποιία: 1.80 m.
– Ειδικές κατασκευές: (σε επαρκή αριθμό ικανό να καλύψει τις ανάγκες της ΠΚΜ)
i. Info: Ξύλινη κατασκευή 0,65×0.50×1.05m με 1 προσπεκτοθήκη από διάφανο plexi.
ii. Βιτρίνα: Βιτρίνα ξύλινη, διαστάσεων 0,50×0,35×2,00m σε λευκό χρώμα
iii. Ράφι: Σε κάθε περίπτερο τοποθετείται στη τοιχοποιία επιτοίχιο ράφι μελαμίνης, διαστάσεων 1,00Χ0,30m
iv. Αποθήκη: με ανοιγόμενες πόρτες
3. Φωτισμός:
– Γενικός: ΗQi/150W
– Ηλεκτρολογικός πίνακας με διακόπτη ασφαλείας
4. Επίπλωση – Εξοπλισμός για κάθε εκθέτη
–  Σκαμπό: μεταλλικά
–  Tραπέζια: Φ80 με γυάλινο καπάκι
–  Kαρέκλες: LILY λευκές – 2 ανά εκθέτη
5. Διακοσμητικά στοιχεία: Αυτοκόλλητη φάσα με εκτύπωση το λογότυπο της Περιφέρειας, που τοποθετείται περιμετρικά στα τοιχία του περιπτέρου βάσει σχεδίου, αυτοκόλλητα λογότυπα           εκθετών τοποθετούμενα στα info desk.
6. Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση:
– Γενικά, η εγκατάσταση θα γίνει σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας. Όλες οι παροχές από τον πίνακα, οι διακλαδώσεις, οι απολήξεις στους προβολείς και τις πρίζες θα είναι από φις κουμπωτά μικρού μεγέθους στους προβολείς και τις πρίζες θα είναι από φις κουμπωτά μικρού μεγέθους καθώς και ταφ του ίδιου συστήματος (Κωδ. F 165)
– Όλα τα υλικά των πινάκων είναι ΑΒΒ, LINDNER και SIEMENS. Οι πίνακες θα διαθέτουν πλαίσιο και πορτάκι ασφαλείας.
– Παροχή 1 πρίζας σε κάθε εκθέτη
Καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα παρέχεται τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης, παρέχονται σε όλους τους εκθέτες ηλεκτρονικές προσκλήσεις, κάρτες «εκθέτη» για ελεύθερη πρόσβαση στον χώρο της Έκθεσης των επιχειρήσεων και των στελεχών τους για όλες τις ημέρες λειτουργίας της έκθεσης, θέσεις parking, συνεργεία παλετοφόρων και ανυψωτικών για την φορτοεκφόρτωση των εμπορευμάτων, καθημερινός καθαρισμός του περιπτέρου, ιατρείο, κινητή μονάδα (ασθενοφόρο), σημεία αντισηψίας και απολύμανσης, κλιματισμός με εισροή νωπού αέρα, συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με την FOOD EXPO.
Όσες επιχειρήσεις συμμετέχουν με ευαλλοίωτα προϊόντα (γαλακτοκομικα/τυροκομικά, αλλαντικά, προϊόντα κρέατος κ.λπ.) καλό θα ήταν να φέρουν το δικό τους ψυγείο. Για όσες επιχειρήσεις ενδιαφέρονται να νοικιάσουν ψυγείο, το κόστος θα βαρύνει τις ίδιες τις επιχειρήσεις.
Επιπλέον, προβλέπεται η παρουσίαση της συμμετοχής της Περιφέρειας στον κατάλογο εκθετών της FOOD EXPO με αναλυτική προβολή όλων των επιχειρήσεων και η συμμετοχή των εκθετών της Περιφέρειας στις Β2Β συναντήσεις με ξένους αγοραστές καθώς και η παρουσίαση των εκθετών στο site της έκθεσης.
Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι: Σάββατο-Κυριακή 10:00-19:00, Δευτέρα 10:00-18:30 και οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να έχουν διασφαλισμένη φυσική παρουσία εκπροσώπησης των προϊόντων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Τονίζεται ότι η έκθεση δεν θα έχει εμπορικό χαρακτήρα.
Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. (σε ξεχωριστό stand 9 τ.μ.) να δηλώσουν συμμετοχή (βλ. Φόρμα Συμμετοχής) το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022.
Λόγω συγκεκριμένου αριθμού των stand, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για την διάθεσή τους λαμβάνοντας υπόψη:
– Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις
– Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
– Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ
– Τους εκθέτες οι οποίοι δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας σε διεθνείς εκθέσεις.
Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη περιφέρεια.
Οι Δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να αποστέλλονται συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στα e-mail:
g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr
Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Τσιαμπαλή  Χαρίκλεια, 2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ