ΠΚΜ: Διασφάλιση λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ Βέροιας μέχρι το τέλος του 2023

Τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της Βέροιας μέχρι το τέλος του 2023 διασφάλισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από την υπογραφή της έγκρισης χρηματοδότησης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω ευρωπαϊκών πόρων, καλύπτει τη στελέχωση, αλλά και το σύνολο των απαιτούμενων λειτουργικών δαπανών του ΚΔΗΦ, το οποίο λειτουργεί με την ευθύνη του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας“αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα ενίσχυσης και στήριξης των κοινωνικών και προνοιακών δομών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, όλα αυτά τα χρόνια ως διοίκηση της Περιφέρειας. Σε αυτό το πλαίσιο, μέσω των ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας, υποστηρίζουμε τους παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα Κέντρα Κοινότητας των 38 Δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας, τους άστεγους, τις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και Φροντίδας, τα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, τις κοινωνικές υπηρεσίες προς παιδιά, εφήβους και άτομα με αναπηρίες, τους άπορους συντοπίτες μας, τα 14 Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και όλους όσοι έχουν ανάγκη. Στόχος μας με τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΔΗΦ ΑμεΑ Βέροιας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικών υπηρεσιών, η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η πρόληψη φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού, όπως επίσης η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών για όλους. Η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας σε όλη την Κεντρική Μακεδονία και φροντίζει ώστε να συνεχίσουν οι δομές που δημιουργήθηκαν για την προστασία των ευάλωτων συμπολιτών μας να λειτουργούν, αλλά και να ενισχυθούν περαιτέρω, διότι το έργο τους είναι πολύτιμο για την κοινωνική συνοχή, την αλληλεγγύη και την κοινωνία που θέλουμε να υπηρετούμε. Εργαζόμαστε ώστε κανένας συμπολίτης μας να μη μείνει μόνος του, κανένας να μη μείνει πίσω στην πορεία μας προς ένα καλύτερο μέλλον”.
Για τη λειτουργία του ΚΔΗΦ ΑμεΑ της Βέροιας απασχολούνται 14 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων, τα έξοδα αμοιβής των οποίων θα καλυφθούν από τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Η δομή καλύπτει τις ανάγκες 15 ατόμων με αναπηρία, όπως μεταξύ άλλων τη μεταφορά τους, τη διαμονή και διατροφή τους, την προσωποποιημένη ειδική αγωγή, την παροχή ατομικής και ομαδικής άσκησης, την εκπαίδευση στην αυτοεξυπηρέτηση και την εκμάθηση δραστηριοτήτων της καθημερινότητας, τη δημιουργική απασχόληση και δραστηριότητες κοινωνικοποίησης, αλλά και τη συμμετοχή των ωφελούμενων σε προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης.
Το ΚΔΗΦ του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας στεγάζεται σε νεοκλασικό κτίριο επί της οδού Συντ. Μουστακλή 8 στη Βέροια που του παραχωρήθηκε από τον Δήμο Βέροιας, απολύτως προσβάσιμο το οποίο πληροί το σύνολο των προδιαγραφών ΚΔΗΦ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ