Έρευνα Alco: Έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς θέλουν νέο δήμαρχο

Έξι στους δέκα Θεσσαλονικείς θέλουν νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με το ίδιο ποσοστό να μην ειναι ικανοποιημένοι απο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Μεγάλη έρευνα του MyPortal.gr που διενήργησε η εταιρεία Alco καταγράφει την άποψη των Θεσσαλονικέων για τη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης και τα προβλήματα της πόλης.

Συγκεκριμένα στην έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε απο την εταιρεία Alco απο τις 12 ως τις 19 Απριλίου σε 700 άτομα που ψηφίζουν στο δήμο Θεσσαλονίκης, το 60% των θεσσαλονικέων δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο απο τον Δήμαρχο έναντι ποσοστού 33% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης ήταν καλύτερος ως δήμαρχος απο τον Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στην ερώτηση “θεωρείτε πως ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είναι καλύτερα, στα ίδια επίπεδα ή χειρότερος απο τον προκάτοχό του Γιάννη Μπουτάρη”, το 35% τον βρίσκει χειρότερο έναντι του προκατόχου και το 24% καλύτερο ενώ το 38% τους θεωρεί στο ίδιο επίπεδο.

Επίσης, το 59% τάσσεται υπέρ της εκλογής στις δημοτικές εκλογές του 2023 ενός νέου προσώπου.  Συγκεκριμένα, στην ερώτηση “πιστεύετε ότι ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας πρέπει να επανεκλεγεί ή να εκλεγεί νέο πρόσωπο”, υπέρ νέου προσώπου τάσσεται το 59% ενώ το 29% επιθυμεί την επανεκλογή του κ. Ζέρβα.

Η έρευνα καταγράφει και μια σειρά προβλημάτων της πόλης στα οποία ο Δήμος Θεσσαλονίκης βαθμολογείται από τους πολίτες αρνητικά, με αιχμή ζητήματα της καθημερινότητας όπως κυκλοφοριακό, στάθμευση και καθαριότητα.

Πιο συγκεκριμένα σε ότι αφορά το κυκλοφοριακό το 68% αξιολογεί το έργο της διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αρνητικά, όπως και το 66% για τους χώρους στάθμευσης, το 63% για τα πεζοδρόμια, το 52% για την καθαριότητα και το 43% για τα έργα.  Αντίθετα, θετικό είναι το ισοζύγιο θετικών/αρνητικών απόψεων για θέματα όπως το πράσινο, πολιτισμός-αθλητισμός, σχολεία και παιδικοί σταθμοί.

Δείτε όλη την έρευνα της Alco για το MyPortal.gr και την ταυτότητά της:

ΕΡΕΥΝΑ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022 ALCO MYPORTAL

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ