Διπλή «πράσινη» βράβευση του δήμου Παύλου Μελά για Πάρκο Νικόπολης και ανακύκλωση

Με τα καλύτερα ‘’μπήκε’’ η φετινή άνοιξη για τον Δήμο Παύλου Μελά, αφού μέσα σε διάστημα 10 ημερών βραβεύτηκε δύο φορές για βέλτιστες πρακτικές και πράσινη πολιτική στην πράξη. Ο Δήμος μας απέσπασε στις 10 Μαρτίου το βραβείο Silver στην κατηγορία έργων αναψυχής στα Best City Awards 2022 για το Πάρκο Νικόπολης και το έργο «Δημιουργία πράσινου πυρήνα για την αστική αναζωογόνηση πολεοδομικών ενοτήτων Νικόπολης» και στις 20 Μαρτίου  ζευγάρωσε τις επιτυχίες με το Βραβείο «Προσφοράς στη μείωση αποβλήτων», στην κατηγορία ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ των Βραβείων Greek Green Awards 2022.

 «Πρόκειται για πολύ σημαντικές διακρίσεις που επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά ότι στον δήμο Παύλου Μελά επενδύουμε στις πράσινες πολιτικές με στοχευμένες ενέργειες και απτά αποτελέσματα», δήλωσε ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος τόνισε  «τη σημαντική προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην αλλαγή τρόπου σκέψης και δράσης των υπηρεσιών, των εργαζομένων και των πολιτών του Δήμου Παύλου Μελά. Η υλοποίηση Ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, η συνέργεια με Πράσινες Ευρωπαϊκές πόλεις για την εφαρμογή καινοτόμων προγραμμάτων ανακύκλωσης, μας δίνει την ευκαιρία  ουσιαστικού διαλόγου και συνεργασίας με  την τοπική κοινωνία για να στραφούμε σε πράσινες πολιτικές φιλικές προς το περιβάλλον. Στοχεύουμε μέσα από όλα αυτά τα σημαντικά έργα που υλοποιούμε, στη σωστή ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, ενεργοποίηση και μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών για ένα καλύτερο περιβάλλον».

 

Βραβείο Greek Green Awards 2022 για την Ανακύκλωση

Ο Δήμος Παύλου Μελά διακρίθηκε για δεύτερη φορά στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος, καθώς είχε αποσπάσει στα βραβεία Greek Green Awards 2019, το Βραβείο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην κατηγορία Αστικά Απόβλητα.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 18-20 Μαρτίου 2022 στο εκθεσιακό κέντρο Mec Παιανίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ) και άλλων Επαγγελματικών Επιμελητηρίων και φορέων.

Παρουσία των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Αρχών, της «πράσινης» επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας και της Αυτοδιοίκησης, επιβραβεύτηκαν Δήμοι, φορείς και οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που διακρίθηκαν για τις βέλτιστες πρακτικές τους σε θέματα περιβάλλοντος, αειφορίας, κυκλικής οικονομίας και «έξυπνων πόλεων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ