Δημοσκόπηση: Καθαρή πρωτιά Ζέρβα για το Δήμο Θεσσαλονίκης

Μεγάλη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Θεσσαλονίκης αποτυπώνει το προεκλογικό και πολιτικό τοπίο ενόψει δημοτικών εκλογών.

Στην ερώτηση «Αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, εσείς ποιον από τους παρακάτω είναι πιο πιθανό να ψηφίζατε για Δήμαρχο;», οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση δίνουν τα εξής ποσοστά:

-Κωνσταντίνος Ζέρβας: 29,4%

-Σπύρος Πέγκας: 17,9%

-Στέλιος Αγγελούδης: 13,8%

-Στέργιος Καλόγηρος: 5,6%

-Βασίλης Τομπουλίδης: 4,9%

-Δρόσος Τσαβλής: 3,2%

-Δημήτρης Ζιαμπάζης: 2,9%

-Ιωάννης Νασιούλας: 2,6%

-Ιωάννης Κουριαννίδης: 2%

-Μαρία Κέκη: 1,7%

-Λευκό/Άκυρο: 1,2%

-Δεν ξέρω/Δεν έχω αποφασίσει: 14,8%.

Θετικές – αρνητικές γνώμες

Στις θετικές και αρνητικές γνώμες των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της GPO ο κ. Ζέρβας είναι ο πιο δημοφιλής όλων, αλλά κι εκείνος που συγκεντρώνει και τις περισσότερες αρνητικές γνώμες ταυτόχρονα. Σίγουρα δεν περνά αδιάφορος, αφού όλοι έχουν μια άποψη για τον νυν δήμαρχο.

Στο ερώτημα «Ποια είναι η άποψή σας για κάθε ένα από τα παρακάτω πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης που θα σας διαβάσω με αλφαβητική σειρά;», για τον κ. Ζέρβα θετική και μάλλον θετική γνώμη έχει το 40,1% του δείγματος και αρνητική ή μάλλον αρνητική το 59,9%.

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα, όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, αντιμετωπίζουν πρόβλημα αναγνωρισιμότητας.

Ο κ. Πέγκας συγκεντρώνει το 36,5% του δείγματος σε θετικές γνώμες, ενώ οι αρνητικές είναι στο 13,7% (το 49,8% απάντησε «δεν τον γνωρίζω/δεν απαντώ»).

Θετική γνώμη για τον κ. Αγγελούδη έχει το 24,3% του δείγματος και αρνητική το 16,2% (το 59,5% απάντησε «δεν τον γνωρίζω/δεν απαντώ»)

Για τον κ. Καλόγηρο θετική γνώμη έχει το 14,2% του δείγματος και αρνητική το 12,3%.

Για τον κ. Τομπουλίδη θετική γνώμη έχει το 14% του δείγματος και αρνητική το 7,2%.

Για τον κ. Νασιούλα θετική γνώμη έχει το 12,2% του δείγματος και αρνητική το 15,5%.

Η κ. Κέκη συγκεντρώνει τις λιγότερες αρνητικές γνώμες (από όσους έχουν γνώμη γι’ αυτή) από όλους τους άλλους υποψήφιους δημάρχους. Συγκεκριμένα θετική γνώμη έχει το 11,1% του δείγματος και αρνητική το 5,4%.

Θετικές γνώμες σε ποσοστό 10,8% λαμβάνει ο κ. Ζιαμπάζης και αρνητικές σε ποσοστό 8,3%.

Για τον κ. Τσαβλή θετική γνώμη έχει επίσης το 10,8% του δείγματος και αρνητική το 13,4%.

Για τον κ. Κουριαννίδη το 6,5% του δείγματος έχει θετική γνώμη και το 9,6% αρνητική. Ο κ. Κουριαννίδης συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των απαντήσεων «δεν τον-την γνωρίζω/δεν απαντώ» με 83,9%.

Πρωτιά Ζέρβα και στον β’ γύρο

Στο ερώτημα: «Σε ένα ενδεχόμενο Β’ γύρου ανάμεσα στον Δήμαρχο Ζέρβα Κωνσταντίνο και τον Πέγκα Σπύρο ποιον θα ψηφίζατε;» η διαφορά είναι στις 6,2 μονάδες υπέρ του κ. Ζέρβα, ενώ κανέναν από τους δύο δηλώνει ποσοστό 14,4%.

Στο ερώτημα: «Σε ένα ενδεχόμενο Β’ γύρου ανάμεσα στον Δήμαρχο Ζέρβα Κωνσταντίνο και τον Αγγελούδη Στέλιο ποιον θα ψηφίζατε;» η διαφορά είναι στις 10,7 μονάδες υπέρ του κ. Ζέρβα, ενώ κανέναν από τους δυο δηλώνει ποσοστό 18%.

Στην παράσταση νίκης, ο κ. Ζέρβας έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην έρευνα.

Στην ερώτηση «Ποιος πιστεύετε ότι θα εκλεγεί τελικά Δήμαρχος;», τον κ. Ζέρβα βλέπει δήμαρχο το 38,6% του δείγματος, ενώ σε πολύ μεγάλη απόσταση είναι όσοι βλέπουν τον κ. Πέγκα δήμαρχο (10,3%) και τον κ. Αγγελούδη (7,5%).

* Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την G.P.O. ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΕ για λογαριασμό της ενημερωτικής ιστοσελίδας Voria.gr. Συμμετείχαν 800 δημότες Θεσσαλονίκης, 17 ετών και άνω (με δικαίωμα ψήφου). Η έρευνα έγινε το διάστημα 4 – 7 Σεπτεμβρίου 2023.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ