Δήμος Ωραιοκάστρου: Η κυριαρχία Τσακίρη και οι υποψηφιότητες που αλλάζουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα

Της Χρύσας Κυριακού

Φαβορί για την επανεκλογή του εμφανίζεται ο Παντελής Τσακίρης στο δήμο Ωραιοκάστρου, ο οποίος επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει ξανά με την παράταξη «Πρωταγωνιστές» και να κρατήσει τα ηνία του δήμου για πέντε χρόνια ακόμη. Οι τριβές στην παράταξή του από πρωτοκλασάτα στελέχη, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι εμφανείς, φαίνεται πως ο κ. Τσακίρης προσπαθεί να τις ισορροπήσει με την προσχώρηση σε αυτήν αρκετών στελεχών τόσο από την παράταξη του πρώην δημάρχου, Αστέριου Γαβότση, όσο και από τις παρατάξεις των Παντελή Σκαρλάτου, Ανέστη Πολυχρονίδη  και Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Βγαίνει μπροστά ο Αταμιάν- Συνεχίζει τις επαφές ο Μπάτος

Την ώρα που ο σημερινός τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της ΠΚΜ, Σωτήρης Μπάτος κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του, αν και όλα δείχνουν ότι θα επιλέξει  να παραμείνει στην Περιφέρεια, αφήνοντας ένα μικρό περιθώριο καθόδου του ως υποψήφιου δημάρχου, ανοίγει ο δρόμος σε άλλες υποψηφιότητες. Μια από αυτές είναι του πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού της διοίκησης Γαβότση, Πέτρου Αταμιάν, ο οποίος θα είναι όπως όλα δείχνουν υποψήφιος δήμαρχος στις εκλογές του ερχόμενου Οκτώβρη έχοντας στο πλευρό του παλιά και νέα στελέχη, οι οποίοι πιστεύουν ότι ο κ. Αταμιάν, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ, μπορεί να κερδίσει τις εκλογές και να είναι ο νέος δήμαρχος Ωραιοκάστρου. Ο πρώην αντιδήμαρχος διατηρεί άριστες σχέσεις με το σύνολο των αυτοδιοικητικών του Ωραιοκάστρου και φέρεται να έχει τη στήριξη αρκετών στελεχών του πρώην δημάρχου, Αστ. Γαβότση, όσο και νέων ανθρώπων που επιθυμούν την αλλαγή στον δήμο, μεταξύ των οποίων και ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος, Γιώργος Καγιάς.

Δεν ενδιαφέρεται ο Γαβότσης- Ξανά υποψήφιος ο Πολυχρονίδης

Ο Αστέριος Γαβότσης δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος, παρά τις σχετικές πιέσεις που έχει δεχθεί κατά καιρούς.  Ο κ. Γαβότσης συνεχίζει τις επαφές του με στελέχη της περιοχής και συνομιλεί τακτικά με φίλους και πρώην συνεργάτες του εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του για τα τεκταινόμενα στο δήμο. Τον τελευταίο καιρό ο Ανέστης Πολυχρονίδης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΡΑ», φαίνεται να έχει μπει σε τροχιά εκλογών και φέρεται να έχει επιτύχει ευρύτερες συνεργασίες τόσο με εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους, όσο και με νέα πρόσωπα, που τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχαν σε άλλες δημοτικές παρατάξεις. Ο Ανέστης Πολυχρονίδης «εκμεταλλευόμενος» το κενό με τους υποψηφίους στο Ωραιόκαστρο, θα διεκδικήσει για μια ακόμη φορά τον δημαρχιακό θώκο προβάλλοντας την αυτοδιοικητική του εμπειρία αλλά και τον ρόλο που έπαιξε η αντιπολιτευτική τακτική που ακολούθησε η παράταξή του τα τρία αυτά χρόνια.

Απώλειες μετρά ο Σκαρλάτος

Ο Παντελής Σκαρλάτος είναι ο μόνος υποψήφιος, μετά τον νυν δήμαρχο, ο οποίος έχει ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά του στις εκλογές του 2023. Ωστόσο, ο κ. Σκαρλάτος το τελευταίο χρονικό διάστημα μετρά απώλειες πρωτοκλασάτων στελεχών του, μεταξύ των οποίων ο Θ. Ματσουκατίδης και ο Γ. Λαζαρίδης, οι οποίοι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι τόσο από τη στάση, όσο και από τις επιλογές του κ. Σκαρλάτου και για το λόγο αυτό διαχωρίζουν τη θέση τους και πολύ πιθανό να είναι υποψήφιοι με άλλες παρατάξεις.

Θέλει ο Χατζηευαγγέλου, δεν θέλουν στον ΣΥΡΙΖΑ –Σταθερή υποψηφιότητα ο Θεμελής

Μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Γρηγόρη Εδιρνέλη, τα ηνία της παράταξης ανέλαβε ο Πασχάλης Χατζηευαγγέλου ο οποίος έχει δηλώσει, ανεπίσημα προς το παρόν, ότι επιθυμεί να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο. Ωστόσο, ο κ. Χατζηευαγγέλου φέρεται να μην έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αναζητά υποψήφιο για τις επόμενες εκλογές.  Αντιθέτως ο Άγγελος Θεμελής θα είναι και πάλι επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του ΚΚΕ.

(Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα “Πολιτική”, 5-11-2022)

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ