Τσαβλής-Ακριτίδου: «Ο Δήμ. Θεσσαλονίκης να εξηγήσει τα δύο μέτρα και σταθμά στο θέμα των εμβολιασμών εκτός σειράς  – κινούμαστε νομικά»

Τσαβλής-Ακριτίδου: «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης να εξηγήσει τα δύο μέτρα και σταθμά στο ζήτημα των εμβολιασμών εκτός σειράς  – κινούμαστε νομικά»

Ζήτημα ηθικής τάξεως για τον ίδιο τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τους χειρισμούς του στο θέμα των εκτός σειράς εμβολιασμών που καταγγέλλεται ότι έλαβαν χώρα μέσω του Δήμου Θεσσαλονίκης, θέτουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Δρόσος Τσαβλής και Δήμητρα Ακριτίδου, που με επίκληση ανάλογου θέματος αποπέμφθηκαν από τον Δήμαρχο Κ.Ζέρβα, ο μεν από την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου, η δε από τη θέση της Αντιδημάρχου Παιδείας.

«Χθες υπήρξε παραδοχή άλλου αντιδημάρχου, ότι ως υπεύθυνος του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” και των ΚΑΠΗ έβαλε το όνομά του σε λίστα και εμβολιάστηκε εκτός σειράς και επικαλέστηκε πως ανήκει σε ευπαθή ομάδα» τόνισε μιλώντας στο Radio North 98  η κ. Δήμητρα Ακριτίδου. «Εγώ στις 25 Ιανουαρίου ειδοποιήθηκα και εμβολιάστηκα από αδιάθετα εμβόλια, τα υπόλοιπα -των οποίων μάλιστα οκτώ δόσεις πετάχτηκαν στον κάδο απορριμμάτων- βάσει οδηγιών του ΕΟΔΥ να ειδοποιούν οποιονδήποτε μπορούσε να προσέλθει στην κινητή μονάδα αν ακυρώνονταν ραντεβού για να μη χαθούν εμβόλια. Ο δήμαρχος δεν δέχθηκε καν να μας ακούσει. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα με τον αντιδήμαρχο, που βγήκε και το είπε μόνος του. Έχουμε με τον δήμαρχο και την απαράδεκτη στάση του, την απαράδεκτη συμπεριφορά του. Εφόσον δεν ανέχτηκε να με ακούσει καν πριν με καρατομήσει, ενώ στην άλλη περίπτωση, που παρουσιάστηκε χθες δεν μίλησε καθόλου μου επιτρέπει να σκεφτώ, ότι όλα αυτά τα έκανε για δικούς του λόγους, τους οποίους εκείνος μεν μόνο ξέρει, εμείς όμως μπορούμε να υποψιαζόμαστε. Μπορώ να υποψιάζομαι ότι υπήρχαν ιδιοτελή συμφέροντα προσωπικά του για να με αποπέμψει. Έχω κάνει μια αίτηση εδώ και ένα μήνα για να μου δοθούν τα πρακτικά της συνεδρίασης μετά την καρατόμηση, όπου μίλησε ο δήμαρχος γι αυτό το θέμα γιατί χωρίς τα πρακτικά δεν μπορώ να πάω σε επόμενο βήμα. Το ποινικό κομμάτι έχει ημερομηνία λήξεως τριμήνου και δεν βλέπω να το προλαβαίνω, αλλά το αστικό έχει περίοδο πενταετίας. Εννοείται πως θα κινηθώ και νομικά.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Δρόσος Τσαβλής, μιλώντας στο Radio North 98, δήλωσε: «Το έχω αναγγείλει πως κινηθώ νομικά. Περιμένω κι εγώ κάποια στοιχεία από τα πρακτικά για να γίνει κάποια δικογραφία. Στο αστικό κομμάτι θα κινηθώ κυρίως εγώ γιατί θα κυνηγήσω μια αποζημίωση, την οποία θα διαθέσω στο ίδρυμα “Άγιος Παντελεήμονας”, στο οποίο και εργάζομαι. Χθες ο δήμαρχος άκουγε χαμογελαστός τον αντιδήμαρχο, που προς τιμήν του παραδέχτηκε, να λέει ότι έβαλε το όνομά του στη λίστα για να εμβολιαστεί. Τον ρωτήσαμε τι έχει να πει και απλά σιώπησε. Και το θέμα θα είναι πολύ μεγαλύτερο, αν επιβεβαιωθούν οι φήμες και οι καταγγελίες ότι υπάρχουν στις λίστες του Δήμου και άλλοι που εμβολιάστηκαν εκτός σειράς. Χαίρομαι που διερευνά το θέμα τη Εθνική Αρχή Διαφάνειας. Οι ερωτήσεις, που μου έκαναν ήταν πάρα πολύ εύστοχες και είδα ότι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της έρευνας δεν μπορώ να γνωρίζω.»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ