ΣΔΔΘ: Εγκρίθηκε το μεγάλο έργο επέκτασης του Κοιμητηρίου Ευόσμου

Η συντονισμένη προσπάθεια του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης καρποφόρησε επιτυγχάνοντας την έγκριση του έργου επέκτασης του Κοιμητηρίου Ευόσμου.

Το έργο που τιτλοφορείται ως «Μελέτες και έργα δημιουργίας νέων ταφικών τμημάτων και έργων υποδομής στο Κοιμητήριο Ευόσμου», εγκρίθηκε και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Αριθμ. Πρωτ. 45762 19/04/21) και η χρηματοδότησή του ανέρχεται στα 3.880.900 ευρώ.

Το πέρας της μελέτης αναμένεται τον προσεχή Μάιο, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να αναλαμβάνει στη συνέχεια τη δημοπράτηση και διεκπεραίωση του έργου.

Η παρέμβαση χάρη στην οποία θα δημιουργηθούν 3.500 νέες ταφικές θέσεις και θα λύσει το πρόβλημα των πρόωρων εκταφών, είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς του Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων Δυτικής Θεσσαλονίκης, Θεόφιλου Πατέλη και του Αντιπροέδρου, Γρηγόρη Κυριακίδη καθώς και της σημαντικής συμβολής του Γενικού Γραμματέα του Συνδέσμου, Πέτρου Τράκα, στις επαφές με το αρμόδιο Υπουργείο.

Πέραν της δημιουργίας νέων ταφικών θέσεων, το έργο προβλέπει την επέκταση του κτιρίου του Οστεοφυλακίου, την ανακαίνιση του κτιρίου διοίκησης, τη συντήρηση του κτιρίου πύλης στην είσοδο του Κοιμητηρίου και την κατασκευή νέων χωνευτηρίων, αναδιαμορφώνοντας εξ’ ολοκλήρου λειτουργικά και αισθητικά την εικόνα του Κοιμητηρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ