Το τελικό συνέδριο του έργου “Flood Protection” διοργανώνει στις Σέρρες η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί στις Σέρρες το τελικό συνέδριο του έργου “Flood Protection”, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ως επικεφαλής δικαιούχος του έργου.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “Acropol” στις Σέρρες (5ο χλμ. εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης) με ώρα έναρξης τις 11:00 π.μ..
Το έργο “Flood Protection – Cross Border Planning and Infrastructure Measures for Flood Protection” με ακρωνύμιο “Flood Protection” έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG V-A «Ελλάδα-Βουλγαρία 2014-2020», με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς πόρους, υπό τον Άξονα Προτεραιότητας 2: Βιώσιμη και Προσαρμόσιμη στο Κλίμα διασυνοριακή περιοχή.
Το έργο “Flood Protection” είναι απόρροια της ανάγκης για διασυνοριακή συνεργασία με σκοπό την πρόληψη και διαχείριση των πλημμυρών, ιδιαίτερα στις περιοχές πέριξ των δύο διεθνών ποταμών Στρυμόνα (Λίμνη Κερκίνη) και Έβρου, περιοχές που αντιμετώπισαν σοβαρά πλημμυρικά επεισόδια τα τελευταία χρόνια. Κύριος σκοπός του έργου είναι η ενίσχυση του επιπέδου προστασίας έναντι των πλημμυρών στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας και Βουλγαρίας, ειδικά στις περιοχές με μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης πλημμυρών.
Στο πλαίσιο του έργου “Flood Protection” έχουν πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία. Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις στην Ελλάδα περιλαμβάνουν ενίσχυση των αντιπλημμυρικών υποδομών στη Λίμνη Κερκίνη και στους ποταμούς Στρυμόνα και Έβρο, προμήθεια εξοπλισμού άντλησης υδάτων και προσωρινής προστασίας από τις πλημμύρες, καθώς και προμήθεια επιχειρησιακού εξοπλισμού στη 2η ΕΜΑΚ και στο Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ μεταξύ των παρεμβάσεων του έργου στη Βουλγαρία περιλαμβάνονται αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς Στρυμόνα και Έβρο και σε παραπόταμούς τους.
Κατά τη διάρκεια του τελικού συνεδρίου του έργου “Flood Protection” θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι παρεμβάσεις του έργου, τα συμπεράσματα από τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν για τις επιπτώσεις των παρεμβάσεων αυτών στη διασυνοριακή περιοχή, καθώς και τα οφέλη που προέκυψαν σχετικά με τη βελτίωση του επιπέδου αντιπλημμυρικής προστασίας στην διασυνοριακή περιοχή. Επίσης, θα διερευνηθούν οι προοπτικές σχεδιασμού και υλοποίησης περαιτέρω έργων αντιπλημμυρικής προστασίας στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο “Flood Protection” στο σύνδεσμο: https://crossborderfloodprotection.eu

Περισσότερες πληροφορίες για την πρόσβαση στο χώρο του συνεδρίου στο www.serreshotelacropol.gr
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο συνέδριο θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική και τη βουλγάρικη γλώσσα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ