Συμμετοχή της ΠΚΜ στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2021 – Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, προτίθεται να συμμετάσχει στη Διεθνή Έκθεση “TUTTOFOOD 2021”, που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 26 Οκτωβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του σύγχρονου κέντρου  εκθέσεων και εμπορίου “Fiera Milano” στο Μιλάνο.

Για πρώτη φορά φέτος, η έκθεση θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την “HOST”, που είναι από τις μεγαλύτερες εκθέσεις παγκοσμίως στον ξενοδοχειακό τομέα, τον τομέα του εξοπλισμού και γενικά του κλάδου HORECA. Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η “MEAT-TECH”, η κορυφαία έκθεση που αφορά στη συσκευασία και επεξεργασία κρέατος και έτοιμων γευμάτων.

Στόχος της συμμετοχής της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη συγκεκριμένη διοργάνωση είναι η προώθηση προς τη διεθνή αγορά των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην εδαφική της επικράτεια, η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο αυτό, η εξωστρέφεια της παραγωγής και η ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα της Περιφέρειας.

Η “ΤUTTOFOOD”, η οποία πραγματοποιείται για 8η χρονιά, είναι μια από τις πιο σημαντικές διεθνείς εκθέσεις για τον κλάδο τροφίμων-ποτών παγκοσμίως και αποτελεί το σημείο συνάντησης εμπόρων λιανικής και χονδρικής πώλησης, παραγωγών, εισαγωγέων και decision makers από όλον τον κόσμο. Το μέγεθος της έκθεσης, η μεγάλη προσέλευση εμπορικών επισκεπτών και η εμπιστοσύνη τους στο κύρος της έκθεσης, η ποικιλία και η ποιότητα των προϊόντων που παρουσιάζονται, τα περισσότερα από 500 special events που φιλοξενούνται κατά τη διάρκειά της και η διεθνής της απήχηση καθιστούν την “ΤUTTOFOOD” μία από τις πιο αξιόπιστες επιλογές που προσφέρονται στους Έλληνες παραγωγούς και επιχειρηματίες για την προώθηση των εξωστρεφών δράσεων τους και την προβολή τους σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα στο εξωτερικό.

Η έκθεση χωρίζεται σε 14 εξειδικευμένες ενότητες του κλάδου τροφίμων-ποτών, όπως φαίνεται παρακάτω:

Tutto Grocery: Προϊόντα παντοπωλείου (αποξηραμένα φρούτα, λαχανικά,

μπαχαρικά, μαρμελάδες, αυγά και άλλα προϊόντα).

Tutto Sweet: Προϊόντα ζαχαροπλαστικής

Tutto Drink: Ποτά, αναψυκτικά και χυμοί

Τutto Fruit: Φρούτα και λαχανικά

Tutto Meat: Προϊόντα κρέατος, πουλερικά, κυνήγι

Tutto Dairy: Γαλακτοκομικά προϊόντα

Tutto Pasta: Zυμαρικά

Τutto Seafood: Ψάρια και θαλασσινά

Τutto Oil: Λάδι

Tutto Frozen: Κατεψυγμένα προϊόντα, παγωτά

Tutto Health: Φυτικά, οργανικά, ‘’απαλλαγμένα από’’ και άλλα προϊόντα

Τutto Wine: Κρασί

Tutto World: Προϊόντα ανά Περιφέρειες

Tutto Digital: Hλεκτρονικό εμπόριο, υπηρεσίες ντελίβερι

Η “TUTTOFOOD 2021” ενισχύεται με την πλατφόρμα FieraMilano που είναι αφιερωμένη σε ολόκληρη την κοινότητα των εμπλεκόμενων αλυσίδων εφοδιασμού: από εκθέτες, αγοραστές και επισκέπτες μέχρι bloggers και δημοσιογράφους. Οι εκθέτες που θα συμμετάσχουν στην “TUTTOFOOD 2021” με φυσική παρουσία θα έχουν και πρόσβαση στην ψηφιακή πλατφόρμα. Αποτελεί ένα καινοτόμο ολοκληρωμένο σύστημα, που από τον Σεπτέμβριο θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη δικτύωση μεταξύ αγοραστών και εκθετών. Μέσω της πλατφόρμας, οι εκθέτες θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν μηνύματα με τους αγοραστές και να πραγματοποιήσουν διαδικτυακές συναντήσεις.

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που θα επιθυμούσαν να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το περίπτερο της Π.Κ.Μ. να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. συνημμένο Έντυπο Έκδήλωσης Ένδιαφέροντος) στα e-mail: g.karali@pkm.gov.gr ή dao@pkm.gov.gr το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 23 Ιουνίου 2021.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας καθώς και για άλλες δράσεις εξωστρέφειας και υποστήριξης του Τμήματος Προβολής Αγροτικών Προϊόντων στα τηλέφωνα: 2313330350 κ. Γλυκερία Καραλή, 2313330391 κ. Χαρίκλεια Τσιαμπαλή,  2313330052 κ. Μαρία Ελευθεριάδου και 2313330395 κ. Γεώργιος  Γκανάτσιος.

Το έντυπο εκδήλωσης ενδιαφέροντος επισυνάπτεται στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Δείτε ΕΔΩ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ