Σύγχρονος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για το Νοσοκομείο Βέροιας και το Κέντρο Υγείας Γουμένισσας από την ΠΚΜ

Με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας προμηθεύει το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας και το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Γουμένισσας Κιλκίς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξοπλίζουμε άλλες δυο κρίσιμες υγειονομικές μονάδες της περιοχής, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση σε καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, η Περιφέρεια υλοποίησε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού όλων των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, καλύπτοντας κενά δεκαετιών και παρέχοντας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τη δυνατότητα να επιτελέσει το καθήκον του με καλύτερα μέσα, σε καλύτερες συνθήκες. Ο εξοπλισμός που διαθέσαμε σε όλα τα νοσοκομεία θα μείνει ως παρακαταθήκη στο σύστημα δημόσιας υγείας της Κεντρικής Μακεδονίας, που όλα αυτά τα χρόνια ισχυροποιήθηκε σημαντικά και συνεχίζει να βελτιώνει τις υπηρεσίες του προς τους συμπολίτες μας. Την προσπάθειά μας αυτή θα τη συνεχίσουμε, καθώς απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία ενός συστήματος υγείας, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους προμηθεύει με έναν εξωσωματικό λιθοτρίπτη εξελιγμένης τεχνολογίας το Γενικό Νοσοκομείο της Βέροιας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα παροχής βελτιωμένων ιατρικών υπηρεσιών για όλους τους πολίτες της Ημαθίας.

Επίσης, μέσω ευρωπαϊκών πόρων η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας χρηματοδοτεί τον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Γουμένισσας με έναν ψηφιακό μαστογράφο αποτελούμενο από γεννήτρια ακτινών –Χ, ακτινολογική λυχνία, σταθμό ελέγχου (χειριστήριο), βραχίονα με ψηφιακό ανιχνευτή, σταθμό ψηφιακής επεξεργασίας εικόνας και διάγνωσης, σύστημα ψηφιακής υποβοήθησης διάγνωσης (CAD) και με ένα μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, με ευρεία δέσμη τύπου βεντάλιας (FAN BEAM) το οποίο θα εκτελεί απεικονιστική διάγνωση οστεοπόρωσης, λαμβάνοντας μετρήσεις με τη μέθοδο της Διπλής Ενεργειακής Απορροφησιμότητας (DEXA), με ανιχνευτή (sensor/detector) τελευταίας τεχνολογίας, υψηλό βαθμό σταθερότητας, μεγάλη σειρά λογισμικού, με σύγχρονο Η/Υ και έγχρωμο εκτυπωτή laser.

Στόχος είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους περίπου 40.000 κατοίκους της περιοχής, μέσω του εκσυγχρονισμού του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου – Κέντρου Υγείας Γουμένισσας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ