Προς ένταξη η χρηματοδότηση έργου για πρόσβαση του Αξιού στο πόσιμο νερό

Τη θέση του ότι μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να ενταχθεί προς χρηματοδότηση η υλοποίηση έργου που θα ανοίξει …την κάνουλα για πόσιμο νερό σε κατοίκους της δημοτικής ενότητας Αξιού, με τον προϋπολογισμό του project να υπολογίζεται σε σχεδόν 10 εκατ. ευρώ, γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

Μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρο Σταματάκη, ο δήμαρχος Δέλτα ενημερώνει με σημερινή του ανακοίνωση ότι κατατέθηκε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (πρόσκληση ΑΤ01), για χρηματοδότηση 9.963.000 ευρώ, του έργου της κατασκευής υποδομών ύδρευσης, στις δημοτικές ενότητες Χαλάστρας και Αξιού.
Προσθέτει δε, ότι κατέθεσε και ολοκληρωμένο φάκελο με τα σχετικά έγγραφα (μελέτες, σχέδιο, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μέθοδος) στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), για το έργο της δημιουργίας δικτύου υδροδότησης με καθαρό πόσιμο νερό των περιοχών Κυμίνων-Μαλγάρων-Βραχιάς, ύψους 5.863.000 ευρώ.
Στη σημερινή ανακοίνωση τονίζεται επίσης, ότι ο δήμαρχος Δέλτα είχε ενημερωτική συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής, Γ. Ζερβό, ο οποίος παρακολουθεί την ένταξη των προαναφερόμενων προτάσεων.
«Καταφέραμε να κάνουμε μια ακόμη δέσμευση μας πράξη. Λάβαμε όλες τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την κατασκευή ενός έργου πολύτιμου για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη δημοτική ενότητα Αξιού. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους δημότες μας για όλα τα επόμενα βήματα της πορείας ένταξης του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καθώς και για τα στάδια της υλοποίησης του, μέχρι την ολοκλήρωση του, με ανοιχτές συνελεύσεις και διαβούλευση όπως κάνουμε μέχρι σήμερα για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ