ΠΚΜ: Συμμετoχή στην έκθεση “CONVENTA 2021” – Στην 6η θέση η Θεσσαλονίκη στην φιλοξενία συνεδρίων

Σε μία από τις πιο στοχευμένες εκθέσεις συνεδριακού τουρισμού στην Ευρώπη, στην έκθεση “CONVENTA 2021”, που πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Αυγούστου 2021 στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με φυσική παρουσία, ως ο μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας, σε συνεργασία με το “Thessaloniki Convention Bureau”.

Στη φετινή διοργάνωση “CONVENTA” διαφάνηκε η μεγάλη ανάγκη για επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας, μετά από τη δύσκολη εποχή της πανδημίας που έπληξε σημαντικά την αγορά του τουρισμού εν γένει και ειδικότερα την αγορά του συνεδριακού τουρισμού.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην “CONVENTA 2021” η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώνοντας τις δυνάμεις της με το “Thessaloniki Convention Bureau”, παρουσίασε τη δυναμική της Θεσσαλονίκης, με τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα και την ιστορική της ταυτότητα καθώς και τα πλεονεκτήματα και των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που τις καθιστούν ως ιδανικό προορισμό για συνεδριακό αλλά και γενικό τουρισμό.

Κατά τη διάρκεια της εν λόγω έκθεσης πραγματοποιήθηκαν πολλές και στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους εταιρειών και διοργανωτές συνεδρίων από όλες τις μεγάλες αγορές. Το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων επικεντρώθηκε σε νέους, ασφαλείς προορισμούς καθώς και στη διοργάνωση ευέλικτων συνεδρίων με μικρό αριθμό συμμετεχόντων, που, κατά γενική ομολογία, θα είναι και τα πρώτα που θα ξεκινήσουν να πραγματοποιούνται διά ζώσης. Όπως τόνισαν κατά τη διάρκεια των συναντήσεων οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Θεσσαλονίκη αλλά και οι υπόλοιπες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας διαθέτουν όλες τις απαραίτητες και κατάλληλες υποδομές προκειμένου να υποστηρίξουν τη διοργάνωση τέτοιους είδους συνεδρίων, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα τουριστικά προϊόντα και τις θεματικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η περιοχή, όπως είναι ο φυσιολατρικός, περιηγητικός και πολιτιστικός τουρισμός.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη ανέβηκε από την 8η στην 6η θέση της λίστας του έγκριτου περιοδικού “Kongres Magazine” και συμπεριλαμβάνεται στους 10 καλύτερους προορισμούς που μπορούν να φιλοξενήσουν συνέδρια μέχρι και 2.500 ατόμων.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, συνεχίζουμε την προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας προκειμένου να πετύχουμε την επανεκκίνηση της τουριστικής δραστηριότητας. Η πόλη της Θεσσαλονίκης και οι υπόλοιποι προορισμοί της Κεντρικής Μακεδονίας ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά στην προτίμηση των επαγγελματιών του χώρου του συνεδριακού τουρισμού. Με τη συμμετοχή μας σε στοχευμένες εκθέσεις, απευθυνόμαστε σε διοργανωτές συνεδρίων και τουριστικούς πράκτορες που αναζητούν νέους προορισμούς, προσφέροντας στους επισκέπτες αυθεντικές και βιωματικές εμπειρίες και ένα πολυποίκιλο και πολυθεματικό τουριστικό προϊόν», υπογράμμισε σχετικά ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ