Δ. Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Ξεκινούν τα “Χαλκίδεια 2021” στην πλατεία Επταλόφου – Το πρόγραμμα

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης τιμά και φέτος τη μνήμη του συμπολίτη μας Γιάννη Χαλκίδη με την ετήσια γιορτή “Χαλκίδεια 2021” από τις 4 έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε ανοιχτούς χώρους σε όλο το δήμο με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων κατ’ εφαρμογή των μέτρων που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ξεκινάμε το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην πλατεία Επταλόφου όπου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη Δέηση στη Μνήμη του Αγωνιστή της Δημοκρατίας Γιάννη Χαλκίδη.

Συνεχίζουμε την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ. στον αύλειο χώρο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελοκήπων (συμβολή των οδών Πανταζοπούλου – Βενιζέλου) στη μουσικοθεατρική παράσταση “Άγιοι και Όσιοι του ‘21” η οποία περιγράφει το κλίμα και τα γεγονότα του ’21 μέσα από την εξιστόρηση του έρωτα ενός ήρωα και μιας αρχόντισσας. Συγκεκριμένα ο Γιωργάκης Ολύμπιος και η Στάνα, Σερβίδα ευεργέτιδα του Αγώνα είναι τα δύο πρόσωπα που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της Επανάστασης και θυσιάζουν περιουσία και ζωή για την Ελευθερία της πατρίδας. Το ευφάνταστο ποιητικό-ιστορικό κείμενο του Γιώργη Έξαρχου παίρνει σάρκα και οστά μέσα από το πρωτότυπο ολοκληρωμένο μουσικό έργο της Σοφίας Νάτσιου και τη σκηνοθετική ματιά της Φωτεινής Μπαξεβάνη.

Επί σκηνής θα ερμηνεύσουν δύο ταλαντούχοι τραγουδιστές ο Πάνος Ζώης και η Δέσποινα Χατζηνικολάου καθώς και οι χαρισματικοί ηθοποιοί: Φωτεινή Μπαξεβάνη, Δημήτρης Σιακάρας, Ελισάβετ Γιαννακού, Μάριος Ζαρδαβάς, Δημήτρης Σιγανός. Το ταξίδι συμπληρώνεται μέσα από την εικαστική προσέγγιση του Δημήτρη Αστερίου και την ενδυματολογική ματιά του Χρήστου Μπρούφα.

Ώρα προσέλευσης 8:30 μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ