ΠΚΜ: Ολοκληρώνονται οι μελέτες για τη διαπλάτυνση της οδού Λαγκαδά στη δυτική Θεσσαλονίκη

Στην ολοκλήρωση των μελετών διαπλάτυνσης της οδού Λαγκαδά στη δυτική Θεσσαλονίκη προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να κατασκευαστεί και το τελευταίο τμήμα του δρόμου που έμεινε σε εκκρεμότητα επί πολλά χρόνια.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε: «Η ολοκλήρωση των μελετών για τη διαπλάτυνση και του τελευταίου τμήματος της οδού Λαγκαδά μέσα σε ένα χρόνο θα δώσει τη δυνατότητα να αρχίσει άμεσα η κατασκευή του ενός χιλιομέτρου, που ταλαιπωρεί επί πολλά χρόνια το σύνολο της δυτικής Θεσσαλονίκης. Η οδός Λαγκαδά είναι η βασική οδική αρτηρία για τη σύνδεση της δυτικής Θεσσαλονίκης με το κέντρο της πόλης, εξυπηρετώντας τις ανάγκες περίπου μισού εκατομμυρίου πολιτών. Επίσης, αποτελεί τη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης από την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Ο δρόμος έχει αποκτήσει χαρακτηριστικά λεωφόρου από το ΤΙΤΑΝ μέχρι το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά κι από την οδό Αγίων Πάντων μέχρι την Εγνατία οδό. Το ενδιάμεσο τμήμα παρέμεινε σε εκκρεμότητα, αλλά ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα οριστικό τέλος σ’ αυτή την πολυετή εκκρεμότητα, που ταλαιπωρεί εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας στις καθημερινές μετακινήσεις τους. Μετά τη ρύθμιση και των τελευταίων διαδικαστικών ζητημάτων, αναθέσαμε τις τελευταίες μελέτες και μόλις αυτές ολοκληρωθούν τον επόμενο χρόνο θα χρηματοδοτήσουμε τη διαπλάτυνση του δρόμου, ώστε όλος ο άξονας να αποκτήσει ενιαία χαρακτηριστικά λεωφόρου. Η κατασκευή και του τελευταίου τμήματος της οδού Λαγκαδά από το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αγίων Πάντων θα περιορίσει τα μποτιλιαρίσματα, τις καθυστερήσεις και το κυκλοφοριακό, ενώ θα βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών. Το έργο εκτός από οδικό είναι και περιβαλλοντικό, με τον περιορισμό των ρύπων και του θορύβου, αλλά και αναπτυξιακό, δεδομένου ότι η οδός Λαγκαδά είναι η οδική αρτηρία, που εξυπηρετεί το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά. Πάνω από όλα όμως είναι ένα κομβικό έργο για όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη, στην ανάπτυξη της οποίας έχουμε επενδύσει ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας».
Το συγκεκριμένο τμήμα, που θα μελετηθεί, θα αποκτήσει τρεις λωρίδες ανά κατεύθυνση.
«Οι μελέτες που θα εκπονηθούν μέσα στους επόμενους 12 μήνες είναι συγκοινωνιακές, υδραυλικών έργων, ηλεκτρομηχανολογικές και περιβαλλοντική. Στον ανάδοχο θα χορηγηθούν οι ήδη εγκεκριμένες οριστικές μελέτες (τοπογραφικά, συγκοινωνιακά, οριστική οδοποιίας και οριστική για τον κόμβο Παύλου Μελά). Με την ολοκλήρωση των μελετών θα μπορούμε να δημοπρατήσουμε το έργο και να το ολοκληρώσουμε σύντομα, ώστε να δώσουμε ανάσα στη δυτική Θεσσαλονίκη και να αποκαταστήσουμε επιτέλους ένα πολυετές πρόβλημα στις μετακινήσεις των πολιτών», επισήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος υπέγραψε και τη σχετική σύμβαση για την ολοκλήρωση των μελετών.
Η οδός Λαγκαδά εξυπηρετεί τις καθημερινές μετακινήσεις της δυτικής Θεσσαλονίκης από και προς το κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Νεάπολης – Συκεών, Κορδελιού – Ευόσμου και Ωραιοκάστρου, αλλά και τους Δήμους Χαλκηδόνας, Λαγκαδά και Βόλβης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ