Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Δήμοι και Περιφέρειες ως ατμομηχανές της ανάπτυξης

Δήμοι και Περιφέρειες  να γίνουν οι ατμομηχανές της ανάπτυξης για μια ουσιαστική επανεκκίνηση για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δύο σημαντικούς επετείους που γιορτάζει η χώρα μας το 2021: τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 40 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Όπως ανέφερε έχει ήδη ξεκινήσει διάλογος στην ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών της Ευρώπης, για τον κρίσιμο ρόλος των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, καθώς η πανδημία απέδειξε πως τα θεμέλια βρίσκονται στις τοπικές κοινωνίες μας.

Πρόσθεσε πως δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη απέναντι σε ένα αόρατο εχθρό.
Σε αυτή την πολύ κρίσιμη  συγκυρία  δίνουμε μεγάλο αγώνα για να παρέχουμε τις υπηρεσίες στους πολίτες.

Σημείωσε πως Δήμοι και Περιφέρειες ενίσχυσαν την επιχειρηματικότητα, τις  τοπικές επιχειρήσεις, τις θέσεις εργασία, στήριξαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και είναι στο πλευρό των πιο αδύναμων πολιτών.

Ο κ. Τζιτζικώστας, συνέχισε λέγοντας ότι οι περιφέρειες και οι Δήμοι τη Ευρώπης βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης από την πρώτη στιγμή και παρά την επέλαση της πανδημίας δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να υλοποιούν όλα τα μεγάλα έργα.

“Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προχωράμε το  σχέδιο 2030 που αφορά  1.036 έργα και δράσεις προϋπολογισμού  2 δισ. Ευρώ στην παιδεία, τουρισμό,  αντιπλημμυρικά έργα, ενεργειακά, στον τουρισμό, έργα ΣΔΙΤ, οδικά δίκτυα. Σημαντικά έργα υποδομών που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής”.

Ο Περιφερειάρχης συνέχισε λέγοντας ότι απαιτείται ορθή χρήση των  ευρωπαϊκών πόρων, ενώ Περιφέρειες και Δήμοι πρέπει να έχουν ισχυρό και καθοριστικό ρόλο στην υλοποίηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η Ευρώπη, είπε, χρειάζεται πολιτικές που θα βελτιώνουν ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών.
Κλείνοντας ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως “Δήμοι και Περιφέρειες μπορούμε να  γίνουμε οι ατμομηχανές της ανάπτυξης για μια ουσιαστική επανεκκίνηση για τη Ελλάδα της επόμενης ημέρας”.

Στην ιστοσελίδα του Φόρουμ (www.delphiforum.gr) μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Φόρουμ καθώς και τους 1000 και πλέον επιβεβαιωμένους ομιλητές από την  Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η παρακολούθηση του online Φόρουμ είναι ελεύθερη με εγγραφή στο delphiforum.gr/register

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ