Ο Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τη διπλή επέτειο της Απελευθέρωσης της Έδεσσας και της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την Απελευθέρωση της Έδεσσας και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα, που φέτος τιμήθηκαν την ίδια ημέρα, παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Ο κ. Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Ιορδάνη Τζαμτζή, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλας και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο της πόλης και παρακολούθησε την παρέλαση αναπήρων πολέμου, μαθητών, προσκόπων – οδηγών και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: “Σήμερα τιμούμε δυο ιστορικές επετείους, την 110η επέτειο της Απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον τουρκικό ζυγό και την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα. Τιμούμε τους προγόνους μας, που έδωσαν και τη ζωή τους για να είναι σήμερα ελεύθερη η Έδεσσα και η Μακεδονία μας, για να είμαστε ελεύθεροι όλοι εμείς, σε μια πατρίδα κυρίαρχη και ισχυρή, σε μια πατρίδα που δεν φοβάται καμιά επιβουλή, καμιά πρόκληση. Οι μάχες των προγόνων μας είναι ο δικός μας οδηγός για τους σύγχρονους αγώνες που δίνουμε απέναντι σε όλες τις προκλήσεις, απέναντι στις αλλεπάλληλες κρίσεις που βιώνουμε. Είναι ο οδηγός μας στη μεγάλη μάχη για να αναπτύξουμε τον τόπο μας. Κι αυτό ακριβώς κάνουμε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα αυτά τα χρόνια. Αυτό κάνουμε και για την Έδεσσα, μέσα από δεκάδες έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών. Με μεθοδικότητα και συνέπεια, με σκληρή δουλειά και συνεχή μέριμνα, πετυχαίνουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για την Έδεσσα και την Πέλλα ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Σήμερα οι πολίτες της Έδεσσας και της Πέλλας μπορούν να δουν επιτέλους θετικές εξελίξεις στο μείζον έργο υποδομής για την περιοχή, που με επιμονή, πίστη και δουλειά διεκδίκησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς. Ήδη δρομολογήθηκε από την Κυβέρνηση η κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Θεσσαλονίκης – Έδεσσας. Θα είναι ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος μήκους 80 χλμ., χωρίς διόδια και θα μειώσει την απόσταση Θεσσαλονίκης και Έδεσσας κατά 15 λεπτά, ενώ οι μετακινήσεις θα γίνουν ακόμη πιο ασφαλείς. Τα οφέλη από αυτό το εμβληματικό έργο αφορούν σε όλη την Πέλλα, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ