Ο Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Κατερίνης

Στις εκδηλώσεις για τα 110 χρόνια από την Απελευθέρωση της Κατερίνης συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου.
Ο κ. Τζιτζικώστας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον καθεδρικό ναό της Θείας Αναλήψεως, που τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα κ. Γεώργιου. Ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας και στη συνέχεια παρακολούθησε την καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο της πόλης της Κατερίνης.
Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας επισήμανε μεταξύ άλλων: «Τιμούμε σήμερα όσους αγωνίστηκαν για να απελευθερώσουν την πόλη της Κατερίνης και το παράδειγμά τους, το παράδειγμα της αυτοθυσίας, του ηρωισμού και της αυταπάρνησης. Αποδίδουμε τις οφειλόμενες τιμές και διδασκόμαστε ότι τίποτα δεν μας χαρίστηκε και τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Μόνο με αγώνα και ενότητα μπορούμε να διαφυλάξουμε στο μέλλον όλα όσα σήμερα θεωρούμε αυτονόητα: την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία, την ακεραιότητα της πατρίδας, την ενότητα του λαού και το υψηλό του φρόνημα. Η θυσία των προγόνων μας δεν θα είναι μάταιη μόνον όσο όλοι εμείς υπενθυμίζουμε και με την απόδοση τιμών, αλλά κυρίως με την καθημερινή στάση ζωής μας πως η θυσία τους άξιζε και πως κι εμείς είμαστε άξιοι συνεχιστές τους. Στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως έθνος το καλύτερο μήνυμα είναι το αποτέλεσμα της θυσίας των προγόνων μας: η ελεύθερη και κυρίαρχη πατρίδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ