Καλαφάτης: Οι Έλληνες τα καταφέραμε όταν κανένας άλλος δεν το πίστευε, μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα

Στην ασφάλεια, στην περηφάνια, στην αυτοπεποίθηση για το μέλλον της Ελλάδας και στον ρόλο της παιδείας στη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας, αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του, στη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

«Οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 μεταλαμπαδεύουν στις μέρες μας το πνεύμα της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Αρχές, αξίες και ιδανικά που έρχονται από τα βάθη της ιστορίας μας και μπορούν να οδηγούν το Έθνος με ασφάλεια και σιγουριά, με περηφάνια και αυτοπεποίθηση στο μέλλον», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, αναφέρθηκε στο ρόλο της παιδείας, υπογραμμίζοντας πως «η παιδεία και ο πολιτισμός υπήρξε βασικός παράγοντας διατήρησης της ταυτότητας των Ελλήνων. Τρανή απόδειξη αυτό που ονομάστηκε και έφτασε ως τις δικές μας μέρες ως κρυφό σχολειό το οποίο είτε ως ιστορική είτε ως αλληγορική πραγματικότητα συνόψισε όχι μόνο τον πόθο, αλλά και το δρόμο της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της προόδου».

«Η συγκυρία επιβάλλει ετοιμότητα και επαγρύπνηση, συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών, συσπείρωση σε στόχους που είναι κοινοί για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Έτσι ώστε, όλοι μαζί, με πίστη στο Θεό και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, να βγούμε και πάλι νικητές απέναντι στις προκλήσεις των καιρών» επισήμανε ο κ. Καλαφάτης.

«Οι Έλληνες τα καταφέραμε όταν κανένας άλλος δεν το πίστευε. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και τώρα. Να σηκώσουμε πιο ψηλά την Πατρίδα μας. Να κάνουμε καλύτερες τις μέρες που έρχονται για μας και τα παιδιά μας», κατέληξε ο υφυπουργός Εσωτερικών και συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ