Η ΠΚΜ αναβαθμίζει βιοκλιματικά τον συνοικισμό Αγίου Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης

Στη βιοκλιματική αναβάθμιση του συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου, στο Δενδροπόταμο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το Δήμο, διαθέτει από τους ευρωπαϊκούς πόρους της 4,2 εκ. ευρώ, προκειμένου να γίνει μια εκτεταμένη ανάπλαση, που θα αλλάξει τις συνθήκες διαβίωσης σε μια περιοχή με πολύ μεγάλο αριθμό κατοίκων Ρομά.

«Προχωράμε, σε συνεργασία με το Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, μέσω του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ένα πολύ σημαντικό έργο, σε μια υποβαθμισμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης, διασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τους κατοίκους. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση πρασίνου, με ανάπλαση του συνόλου των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στο συνοικισμό. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες για την άρση της κοινωνικής περιθωριοποίησης και της περιβαλλοντικής υποβάθμισης και να περιορίσουμε δραστικά την παραβατικότητα. Η παρέμβασή μας στο Δενδροπόταμο αποδεικνύει την αξία του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, αλλά και ότι υπηρετούμε με συνέπεια το στόχο μας να μετατρέψουμε τους απρόσωπους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για όλους τους πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί στους κοινόχρηστους χώρους του συνοικισμού, εντός της περιοχής του Δενδροποτάμου.

Τα έργα που προβλέπονται είναι:
1.Ανάπλαση οδών Νικηταρά και Κύπρου.
2.Ανάπλαση πεζόδρομου μεταξύ των Ο.Τ. Γ175 και Γ176.
3.Ανάπλαση των πεζοδρομίων της οδού Σόλωνος.
4.Ανάπλαση των: Ο.Τ. Γ175 (Κ. Π.), Ο.Τ. Γ173 (Κ. Π.) και Ο.Τ. Γ171 (χώρου αθλητισμού).
5.Ανάπλαση χώρου στάθμευσης και χώρου πράσινου στο Ο.Τ. Γ142.

6.Ανάπλαση πεζοδρόμων γύρω από τα Ο.Τ. Γ142, Γ147 (οδοί Ρήγα Φεραίου και Κων. Κανάρη) και μεταξύ των Ο.Τ. Γ149 και Γ153.
7.Ανάπλαση οδού ήπιας κυκλοφορίας και χώρου στάθμευσης, μεταξύ των Ο.Τ. Γ153, Γ154, Γ155 και Γ149.
8.Ανάπλαση πεζοδρόμων μεταξύ των Ο.Τ. Γ150, Γ151, Γ152 ΚΑΙ Γ242 γύρω από το 5ο Δημοτικό Σχολείο Μενεμένης.
9.Ανάπλαση του Γ152 (Χώρος πράσινου).
10.Ανάπλαση πεζοδρόμων και υπαίθριου κοινόχρηστου χώρου μεταξύ των Ο.Τ. Γ276 – Γ277 – Γ279 – Γ280 – Γ281 – Γ282 (Πάροδοι Παπάγου).
11.Ανάπλαση πεζόδρομου μεταξύ των Ο.Τ. Γ187 ΚΑΙ Γ189 και του πεζοδρομίου του ΟΤ Γ189 προς την οδό Μανώλη Αγγελόπουλου.

Εκτός από τα έργα αρχιτεκτονικής ανάπλασης, στις υποβαθμισμένες αισθητικά και λειτουργικά περιοχές, εντάσσονται η κατασκευή ηλεκτροφωτισμού των οδών, η κατασκευή δικτύου αποστράγγισης ομβρίων σύμφωνα με την υδραυλική μελέτη, η διαμόρφωση επιφανειών φύτευσης και η κατασκευή δικτύου άρδευσης και η φύτευση φυτών, όπως αυτά
προτείνονται από τη μελέτη φυτοτεχνικής διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου και έργων πρασίνου.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ