Αλλάζουν όλα στους δρόμους του Ευόσμου – Κυκλικοί κόμβοι και μεγάλα πεζοδρόμια

Αλλάζουν όλα στις μετακινήσεις, οχημάτων και πεζών, στον Εύοσμο στο πλαίσιο μελέτης που εκπόνησε ο συγκοινωνιολόγος και συνεργάτης του Δήμου, Σταύρος Κωνσταντινίδης και τα βασικά στοιχεία της παρουσιάζει το ota365.gr

«Με κριτήρια τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας αλλά και την λειτουργικότητα της οδού, σχεδιάζονται επεκταμένα πεζοδρόμια, κυκλικοί κόμβοι που σήμερα προωθούνται σε όλη την Ευρώπη, νομιμοποίηση της στάθμευσης στη μία πλευρά με εναλλάξ χωροθέτηση, διαβάσεις πεζών κατά πλάτος και κατά μήκος. Θα πρόκειται για τους πρώτους κυκλικούς κόμβους που σχεδιάζονται στη δυτική Θεσσαλονίκη», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης ενώ ανάλογες μελέτες θα εκπονηθούν και για άλλους μεγάλους δρόμους όπως η Μαιάνδρου, που οδηγεί στον Περιφερειακό, η Καραολή-Δημητρίου, η 25η Μαρτίου κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες προβλέπεται η δημιουργία μεγάλου κυκλικού κόμβου στη διασταύρωση των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου και Καραολή Δημητρίου και ακόμη τέσσερις μικρότερους στο μήκος της οδού, όπως στη διασταύρωσή της με τη Μαιάνδρου.

Προβλέπεται ακόμη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων κατά ένα μέτρο, διαβάζεις καθώς και νόμιμη εναλλάξ στάθμευση στη μια πλευρά της οδού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ