Οι ισχυρές γυναίκες των Δήμων

Σε πέντε δήμους της Θεσσαλονίκης στις νευραλγικές θέσεις των γενικών γραμματέων, που αφορούν στην ουσία το συντονισμό λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών, βρίσκονται γυναίκες.

Στο δήμο Καλαμαριάς ο δήμαρχος Γιάννης Δαρδαμανέλης επέλεξε ένα πολύπειρο πρόσωπο στην αυτοδιοίκηση, την Ελένη Φύκα. Εκτός από οικονομολόγος και εφοριακός η κα. Φύκα διετέλεσε για 12 χρόνια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Έμπειρη στην αυτοδιοίκηση, καθώς είχε διατελέσει μεταξύ άλλων και αντιδήμαρχος του Δήμου Χορτιάτη, είναι η γενική γραμματέας του Δήμου Θέρμης Εύη Λάππα. Σπούδασε νομικά και μεταξύ άλλων διετέλεσε προϊσταμένη προγραμματισμού και ανάπτυξης στους δήμους Ιωνίας και Πυλαίας Χορτιάτη και Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στους νομούς Ημαθίας και Χαλκιδικής.

Στο δήμο Χαλκηδόνας γενική γραμματέας ορίστηκε η Μπέττυ Μπουρουτζή, οικονομολόγος με 28 έτη υπηρεσίες σε Δήμους, μεταξύ άλλων και ως διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο Δήμο Θερμαϊκού ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής επέλεξε για τη θέση την Αναστασία Κασάπη η οποία είναι και εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού της διοίκησης ενώ στο δήμο Ωραιοκάστρου στη θέση ορίστηκε η Αναστασία Σισμανίδου, πτυχιούχος νομικής και υποψήφια διδάκτωρ του ΠΑΜΑΚ, που είχε θητεύσει στην ίδια θέση και στο Δήμο Δέλτα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ