Εκδηλώσεις για την επέτειο της ανακωχής και λήξης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου από την ΠΚΜ

Στο πλαίσιο της επετείου υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ» την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Α. Τελετή κατάθεσης στεφάνων στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (Ζέιτενλικ):
ώρα 10:00 (Τομέας Δημοκρατίας της Σερβίας), ώρα 10:15 (Τομέας Ρωσικής Ομοσπονδίας), ώρα 10:30 (Τομέας Ιταλικής Δημοκρατίας), ώρα 10:45 (Τομέας Ηνωμένου Βασιλείου) και ώρα 11:00 (Τομέας Γαλλικής Δημοκρατίας).
Σε κάθε Τομέα του Συμμαχικού Κοιμητηρίου καταθέτουν στεφάνι: ο Γενικός Πρόξενος της οικείας Χώρας, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Γενικοί Πρόξενοι, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης, ο Στρατηγός Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, η Αντιπεριφερειάρχης της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκπρόσωποι Ν.Π.Δ.Δ..
Μετά την ολοκλήρωση της τελετής κατάθεσης στεφάνων σε κάθε έναν από τους Τομείς, θα τηρείται ενός λεπτού σιγή και αμέσως μετά τη λήξη της, η μπάντα του Γ΄ Σώματος Στρατού θα παιανίζει τον Εθνικό Ύμνο της αντίστοιχης Χώρας και ακολούθως τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.

Β. Στο Ελληνικό Μνημείο (Ζέιτενλικ), ώρα 11:15:
– Ομιλία από την Αντιπεριφερειάρχη της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης Παρασκευή Λ. Πατουλίδου
– Τελετή κατάθεσης στεφάνων από τους:
Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Εκπρόσωπο του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, τους κ.κ. Προξένους: Κυπριακής Δημοκρατίας, Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρωσικής Ομοσπονδίας, Γαλλικής Δημοκρατίας, Ρουμανίας,, Δημοκρατίας της Σερβίας, Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Μάλτας, Ιταλικής Δημοκρατίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Καναδά, Βελγίου, Δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Στρατηγό Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Δήμαρχο Θεσσαλονίκης,, Γενικό Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικού Σώματος Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικό Λιμενάρχη, Ενώσεις Αποστράτων, Εφεδροπολεμιστικές και Αντιστασιακές Οργανώσεις, καθώς και εκπροσώπους Ν.Π.Δ.Δ..
Μετά την τελετή κατάθεσης στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και η μπάντα θα παιανίσει κατά αλφαβητική σειρά τους Εθνικούς Ύμνους α) Γαλλίας, Γερμανίας, Η.Π.Α., Ρουμανίας, Ρωσίας, Σερβίας β) Βελγίου, Βουλγαρίας, Καναδά, Ηνωμένου Βασιλείου, Ιταλίας, Μάλτας, Ελλάδας και Κύπρου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ