Δήμος Κατερίνης: Εφαρμογή παρεμβάσεων σε δρόμους για αποφυγή ταλαιπωρίας των Δημοτών

Με σκοπό την αποφυγή συνεχών διακοπών της οδικής κυκλοφορίας και την ως εκ τούτου συνεχή ταλαιπωρία οδηγών και πεζών, προγραμματισμό ταυτόχρονων ενεργειών για πραγματοποίηση πολλαπλών παρεμβάσεων, την ίδια μέρα, σε δρόμους της Κατερίνης, εφαρμόζει η Αντιδημαρχία Δημ.Αστυνομίας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, επικεφαλής Αντιδήμαρχος της οποίας είναι ο Κώστας Τσιουκάνης. Η όλη διαδικασία γίνεται σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

Συγκεκριμένα, μετά από εξασφάλιση σχετικής άδειας, και αρχής γενομένης από τις οδούς Ανδρούτσου και Παρθενίου Βαρδάκα, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη και την Παρασκευή 4 & 5/11/2021, πέντε ταυτόχρονες αναγκαίες εργασίες, ως εξής:

1. Αντικατάσταση φωτιστικών με σύγχρονα συστήματα (Led) που παράγουν πολλαπλάσιο φωτισμό με εξαιρετικά οικονομικό όφελος.

2. Έλεγχος των μικρολαπτήρων που θα λειτουργήσουν για τις ημέρες εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους, μέχρι τα Θεοφάνια.

3. Αντικατάσταση του συστήματος και, επομένως, της διαδικασίας ανάμματος των μικρολαμπτήρων. (Με την αντικατάσταση πλέον δεν θα είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας σε δρόμους της Κατερίνης προκειμένου να γίνει ο έλεγχος λειτουργίας των μικρολαμπτήρων πριν τεθούν σε λειτουργία).

4. Αφαίρεση ζαρντινιέρων που αυθαίρετα είχαν τοποθετηθεί επί των οδών Ανδρούτσου και Παρθενίου Βαρδάκα, καθώς και επί καθέτων οδών. Η διαδικασία έγινε υπό την επίβλεψη και του αρμοδίου Τμήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται η αυθαίρετη τοποθέτηση ζαρντινιέρων σε πεζόδρομους και δρόμους.

5. Εκ νέου βαφή διαβάσεων πεζών, οι οποίες είχαν ξεθωριάσει ή δεν φαίνονταν καθόλου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η άδεια διακοπής της κυκλοφορίας επί των οδών Ανδρούτσου και Παρθενίου Βαρδάκα για συγκεκριμένο σύντομο χρονικό διάστημα, είχε ληφθεί από την Τεχνική Υπηρεσία του Δ.Κατερίνης μετά από σχετικό αίτημα της Αντιδημαρχίας Δημ.Αστυνομίας και Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου. Επίσης, για τη διακοπή της κυκλοφορίας στους συγκεκριμένους δρόμους, εγκαίρως ενημερώθηκαν από τον Δήμο φορείς, όπως τα Αστικά Λεωφορεία. Την τήρηση των προσωρινών ρυθμίσεων κυκλοφορίας ανέλαβε η Δημοτική Αστυνομία.

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΟΥΚΑΝΗΣ: ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΠΑΛΩΜΑΤΑ,

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ.

Την ικανοποίησή του για την επίτευξη ταυτόχρονων παρεμβάσεων σε δρόμους, την ίδια μέρα, ύστερα από μελέτη και σχετική προετοιμασία, εξέφρασε ο Αντιδήμαρχος, Κώστας Τσιουκάνης: «Με τις οδηγίες του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου, βελτιώνεται συνεχώς η καθημερινότητά και ελαχιστοποιείται χρονικά η ταλαιπωρία των πολιτών και οχημάτων.

Τόσο χθες όσο και σήμερα δεχτήκαμε συγχαρητήρια από δημότες, οδηγούς και διερχόμενους, όταν πληροφορήθηκαν ότι για τη διευκόλυνσή τους δεν κάνουμε ούτε μπαλώματα ούτε αποσπασματικές ενέργειες αλλά αξιολογούμε και μελετάμε καλώς τα προβλήματα, οργανώνουμε τα συναφή θέματα, προετοιμαζόμαστε επαρκώς και τελικά, σε συνεργασία και με την Τεχνική Υπηρεσία, υλοποιούμε ταυτόχρονες δράσεις για το καλό όλων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ