Δήμος Θέρμης: Παραδόθηκε ο πρώτος κυκλικός κόμβος της οδού Απ. Κουγιάμη

Παραδόθηκε στις 21 Ιανουαρίου στην κυκλοφορία ο πρώτος, από τους δύο νέους κυκλικούς κόμβους στην οδό Απ. Κουγιάμη. Πρόκειται για τον κυκλικό κόμβο ο οποίος βρίσκεται στη διασταύρωση με την οδό Αθανασίου Διάκου. Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει η κατασκευή και του κυκλικού κόμβου στη συμβολή της Κουγιάμη με την οδό Ανδρέα Παπανδρέου οπότε και θα ανακοινωθούν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια των παρεμβάσεων..

Η κατασκευή των δύο κόμβων έχουν στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας, μέσω του περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων καθώς στον συγκεκριμένο δρόμο έχουν γίνει δεκάδες ατυχήματα αλλά και ένα δυστύχημα στο οποίο είχε χάσει τη ζωή του ένας 50χρονος πεζός.

Οι εργασίες στον κυκλικό κόμβο, στη συμβολή της Απ. Κουγιάμη με την Αθαν. Διάκου περιελάμβαναν την κατασκευή κεντρικής νησίδας ακτίνας 5,5 μέτρων (εκ των οποίων προβλέπεται η διαμόρφωση χώρου πρασίνου σε μια ακτίνα 3 μέτρων), κατασκευή τεσσάρων διαχωριστικών νησίδων, κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 3 μέτρων στην περιοχή του κόμβου, τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης, οριζόντιας σήμανσης (διαγράμμιση) και τοποθέτηση στύλων ηλεκτροφωτισμού.

“Η κατασκευή των δύο κυκλικών κόμβων αποτελεί μέρος του έργου “Διαμόρφωση κυκλικών κόμβων οδού Κουγιάμη με οδούς Α. Παπανδρέου και Αθαν. Διάκου και λοιπές επεμβάσεις στο οδικό δίκτυο”. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 502.000  ευρώ (με Φ.Π.Α.) υλοποιεί ο δήμος Θέρμης και η αρμόδια Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων. Μάλιστα το έργο περιελάμβανε επίσης την βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στον κόμβο Λήδα Μαρία και την ανάπλαση τμήματος της οδού Αγιορειτών Πατέρων, στο Τριάδι, τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί” σημειώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Γαντάς.

“Η ολοκλήρωση των δύο κόμβων, μαζί με τον ήδη υπάρχοντα στη διασταύρωση της Κουγιάμη με την Παναγή Τσαλδάρη έχουν στόχο να βελτιώσουν τις συνθήκες οδικής ασφάλειας, μέσω του περιορισμού της ταχύτητας των οχημάτων. Παρά το γεγονός ότι το μέγιστο όριο ταχύτητας είναι στα 40 χιλιόμετρα/ώρα, εντούτοις πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες, παρότι πρόκειται για δρόμο εντός οικισμού. Επιπλέον, η συγκεκριμένη οδός εξυπηρετεί και πολλές διαμπερείς μετακινήσεις από την περιοχή του Πανοράματος προς την εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, επιβαρύνοντας ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία” τονίζει ο κ. Γαντάς και ζητά για ακόμη μία φορά την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών για όσο ισχύσουν οι νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το επόμενο διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα σημαντικό έργο για την ασφαλή διέλευση πεζών και οχημάτων από το συγκεκριμένο δρόμο. Ο κ. Γαντάς επισημαίνει, τέλος, ότι οι κυκλικοί κόμβοι θα είχαν ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα, “αλλά δυστυχώς, το έργο καθυστέρησε καθώς είχε κολλήσει στη γραφειοκρατία μεταξύ δήμου και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ