Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου: Για πρώτη φορά ενιαία παρέλαση – “Τέλος σε τοπικιστικές λογικές”

Την απόφαση της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου να προχωρήσει στη θεσμοθέτηση ενιαίας παρέλασης για τα σχολεία των δημοτικών ενοτήτων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου, 10 ακριβώς χρόνια μετά τη συνένωση των δύο ιστορικών δήμων, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Η ιστορική αυτή απόφαση, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, έρχεται να συμβάλει στην εδραίωση της ενότητας αλλά και της αντίληψης ότι ζούμε σε μια πόλη και σημειολογικά, να υπερνικήσει τοπικισμούς, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της νέας ταυτότητας του Δήμου με πράξεις ενωτικές, συμμετοχικές και συλλογικές.

“Η μαθητική παρέλαση συνιστά κορυφαία εκδήλωση τιμής των αγώνων της πατρίδας μας για ελευθερία και δημοκρατία αλλά και πράξη ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, μεταδίδοντας μηνύματα ενότητας και ομοψυχίας στην κοινωνία. Έχοντας χρέος να υπερασπίσουμε τη σύγχρονη φυσιογνωμία του ιστορικού μας δήμου, να σταθούμε πέρα από τοπικιστικές λογικές που καλλιεργούν σκοπίμως κλίμα αντιπαράθεσης, λάβαμε την απόφαση να θεσμοθετήσουμε – δέκα χρόνια μετά τη συνένωση των πρώην Δήμων Ελευθερίου Κορδελιού και Ευόσμου – την πραγματοποίηση ενιαίας παρέλασης για τους εορτασμούς των Εθνικών μας Επετείων. Είμαστε ένας Δήμος, ανήκουμε σε μια πόλη, είμαστε ενωμένοι και προχωράμε μπροστά όλοι μαζί, με ενότητα, με ομόνοια και ομοψυχία. Υπερνικούμε τα εμπόδια, λέμε “όχι” στην πυροδότηση τοπικιστικών εξάρσεων και αντιθέσεων και ενώνουμε το βηματισμό μας, σε μια πορεία κοινή, ενιαία και απρόσκοπτη, γκρεμίζοντας τοπικιστικά σύνορα που μας οδηγούν στην οπισθοδρόμηση” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Οι χωριστές παρελάσεις δεν βοηθούν στην ενότητα του Δήμου. Οι περισσότεροι άλλωστε δήμοι της χώρας οργανώνουν εδώ και χρόνια ενιαία παρέλαση, αποδεικνύοντας πως η συνένωση των πρώην δημοτικών διαμερισμάτων γίνεται πράξη που θεμελιώνει τη σύγχρονη οντότητα του κάθε Δήμου. Και ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου οφείλει να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αποδεικνύοντας πως το αίσθημα της συλλογικής συνείδησης είναι κοινό και μπορεί να αποτελέσει τη βάση για τη νέα εποχή στην οποία πορεύεται. Με πρωτεργάτες αυτής της μεγάλης προσπάθειας τους μαθητές των σχολείων του Δήμου μας, η πρώτη ενιαία παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 γίνεται η γέφυρα που θα ενώσει στο διάβα και στο βηματισμό της, τις δύο ιστορικές κοινότητες του Δήμου μας, ο οποίος διαχρονικά υπήρξε μια οντότητα και επανενώθηκε σε ένα σώμα πριν από μια δεκαετία, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Καλλικράτη”.

Σύμφωνα με την απόφαση της δημοτικής αρχής, “κορμός” της ενιαίας παρέλασης θα είναι η οδός Μ. Αλεξάνδρου, η οποία συνδέει τα δύο δημοτικά διαμερίσματα. Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα έχει “πυρήνα” της τη Δημοτική Ενότητα Ελευθερίου Κορδελιού, καθώς θα αποτελεί την αφετηρία έναρξής της, ενώ η αντίστοιχη της 25ης Μαρτίου θα έχει ως αφετηρία τη Δημοτική Ενότητα Ευόσμου, με αντίστροφη πορεία τερματισμού το Ελευθέριο Κορδελιό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ