“Ναι” και από το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά για τη μετονομασία της Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παύλου Μελά έκανε αποδεκτή την εισήγηση για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε «Λεωφόρο Μίκη Θεοδωράκη» στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 18 Οκτωβρίου 2021, ως απόδοση τιμής στο πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη με την ανεκτίμητη προσφορά στην πατρίδα, τον πολιτισμό και τις τέχνες.

Η Απόφαση με αριθμό 262/21 του Δήμου Παύλου Μελά έρχεται ως συνέχεια της σύμπλευσης των τεσσάρων δημάρχων, Κωνσταντίνου Ζέρβα, Λάζαρου Κυρίζογλου, Σίμου Δανιηλίδη, Δημήτρη Δεμουρτζίδη και των αντίστοιχων θετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων Θεσσαλονίκης (20/9), Αμπελοκήπων – Μενεμένης (20/9), Νεάπολης – Συκεών (12/10) για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά, ώστε να τιμηθεί ο παγκόσμιος Έλληνας μουσικοσυνθέτης που πέρασε στην αιωνιότητα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021.

«Η οδός Λαγκαδά, πέρα από ζωές, ενώνει και τόπους. Διασχίζει τέσσερις ιστορικούς δήμους, ενώ συνδέει την ιστορική πλατεία Δημοκρατίας με το Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά στο οποίο θα στεγαστεί το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Τοπόσημα με βαθιά πολιτική σημασία και ισχυρούς συμβολισμούς, καθώς αναδεικνύουν τον αγώνα για την ελευθερία, τη δημοκρατία, την ενότητα. Ιδανικά και αρχές τα οποία υπηρέτησε με τους σθεναρούς αγώνες του ο Μίκης», ανέφερε ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και συμπλήρωσε:
«Νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τα εμβληματικά έργα του και ολοκληρώνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να υλοποιηθεί σύντομα η μετονομασία της οδού Λαγκαδά και να διοργανώσουμε οι τέσσερις δήμοι μια κοινή εκδήλωση, αφιερωμένη στον μεγάλο δημιουργό Μίκη Θεοδωράκη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ