Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, συμμετέχει στον Παγκόσμιο εορτασμό του ΟΗΕ , στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα προς όλους για αυτονομία, ισότητα, προσβασιμότητα και συμπερίληψη για όλους και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία « Επίγειοι Άγγελοι» Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και Δυτικών Συνοικιών, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα « ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ».

« Τα άτομα με Αναπηρία δεν ζητούν τον οίκτο, την συμπάθεια και την συμπόνια μας αλλά ότι ζητούμε κι εμείς από μια οργανωμένη κοινωνία, δηλαδή να μπορούν να παίξουν, να χαρούν, να σπουδάσουν, να δουλέψουν και να ζήσουν μια ζωή ισότιμη, ίσων ευκαιριών, αξιοπρεπή, χωρίς απομόνωση και αποκλεισμούς. Κάθε χρόνο για κάθε πολιτισμένο άνθρωπο η 3η Δεκεμβρίου είναι μια μέρα με πολλαπλά μηνύματα, αφύπνισης, υπενθύμισης και ενσυναίσθησης των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία, για αυτό και ο δείκτης πολιτισμού ενός λαού κρίνεται από την συμπεριφορά του απέναντι στα Άτομα με Αναπηρία και αποτυπώνεται στη ποιότητα της ζωής τους στην κοινωνία» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ο Δήμος μας διοργανώνει μία εκδήλωση εστιασμένη στην καθημερινότητα των ενήλικων ΑΜΕΑ, ένα κομμάτι πληθυσμού που συνήθως παραβλέπεται. Στόχος μας είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που έχουν αντιμετωπίσει αλλά και η προβολή επιτυχημένων πρακτικών που έχουν εφαρμόσει οι ενήλικες ΑΜΕΑ και οι γονείς τους, για να διαπραγματευτούν την καθημερινότητα με ειδικές ανάγκες. Ας μην ξεχνάμε ότι πρέπει πάντα να επιδιώκουμε ισότιμη πρόσβαση και ενεργό συμμετοχή σε όλους τους τομείς της ζωής για όλους τους συνανθρώπους μας» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας -Δημόσιας Υγείας Αλεξάνδρα Κορωνίδου.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας -Δημόσιας Υγείας Αλεξάνδρα Κορωνίδου και η Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία « Επίγειοι Άγγελοι» Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και Δυτικών Συνοικιών κ. Λίτσα Ζελελίδου

σας προσκαλούν όλους

την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 στις 6.00μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου Μ. Αλεξάνδρου 57.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΊ

Κλεάνθης Μανδαλιανός: Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου

Αλεξάνδρα Κορωνίδου:Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας -Δημόσιας Υγείας

Λίτσα Ζελελίδου: Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία « Επίγειοι Άγγελοι» Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και Δυτικών Συνοικιών

ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ

– Σοφία Γραβάνη – Μητέρα παιδιού ΑΜΕΑ

ΘΈΜΑ « ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ»

– Συλβάνα Καρασαββίδου: Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια. Πρόεδρος Κοινωνικής Οργάνωσης « Μαζί για την οικογένεια και το Παιδί»

ΘΕΜΑ « ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ ΟΛΟΥΣ»

Παρουσίαση Χορών από μέλη του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία « Επίγειοι Άγγελοι» Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και Δυτικών Συνοικιών και του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία «ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ» Δήμου Παύλου Μελά και Δυτικών Συνοικιών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ