Διήμερη δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση από την ΠΚΜ

Διήμερη δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, με σκοπό την προάσπιση της υγείας των πολιτών, διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας «Πεταλούδα».
Ο Σύλλογος είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που δραστηριοποιείται για την ενημέρωση του κοινού σε ότι αφορά στη σκελετική υγεία, καθώς και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.
Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την οστεοπόρωση και πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο. Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα πραγματοποιηθούν, υπό ιατρική επίβλεψη, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 και ώρες: 10:00-13:00’, στο κτίριο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία ΧΑΝΘ – Αίθουσα Σεμιναρίων).
Πληροφορίες και ραντεβού κλείνονται στο τηλέφωνο: 2313 330 802 και 804, από τις 9.00 έως τις 14.00.
Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου τόνισε: «Η αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης αποτελεί σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας, αφού πρόκειται για μια συχνότατη πάθηση που οι επιπτώσεις και οι επιπλοκές της έχουν σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στους ασθενείς, στις οικογένειές τους, στο σύστημα υγείας και στην εθνική οικονομία. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, στηρίζει έμπρακτα την προαγωγή της υγείας των πολιτών και την πρόληψη των νόσων. Αντιλαμβανόμενοι πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης, εξασφαλίσαμε δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστεοπόρωσης, καθώς και ενημέρωση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που θα παρέχει συμβουλευτική πληροφόρηση γύρω από τη νόσο, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Με στόχο να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της νόσου των οστών και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ