Δ. Παύλου Μελά: Περιβαλλοντικός διαγωνισμός για μαθητές ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος

Περιβαλλοντικούς διαγωνισμούς για μαθητές 5-10 και 11-18 ετών, με θέμα «Μητροπολιτικό Πάρκο Παύλου Μελά, το Πάρκο που ονειρεύομαι… », διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Περιβαλλοντικού Δικτύου «Σχολείο Ανοιχτό στην Κοινωνία – Ενεργός Πολίτης στον Δήμο Παύλου Μελά», ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σάκης Λαζαρίδης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης καλούν τη μαθητική κοινότητα να συμμετέχει στους εξής διαγωνισμούς:

Α) Ζωγραφική.

Β) Κατασκευή καλλιτεχνημάτων, με τη χρήση ανακυκλώσιμων υλικών (αλουμίνιο, πλαστικό, χαρτί).

Γ) Έκθεση ιδεών και προτάσεων.

Οι διαγωνισμοί διοργανώνονται σε συνεργασία με τα Γραφεία περιβαλλοντικής εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου – Κορδελιού & Βερτίσκου.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι να δώσει τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους μαθητές να εκφράσουν τον προβληματισμό τους, να μεταφέρουν τις εντυπώσεις, τις ιδέες και τις αντιλήψεις τους, που σχετίζονται με το περιβάλλον και την προστασία του, στο πλαίσιο της δημιουργίας και λειτουργίας του νέου Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά. Ένα σπουδαίο εγχείρημα, που θα βασίζεται στον ενεργό ρόλο της εκπαιδευτικής κοινότητας στη βιωσιμότητα του νέου Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά, με πολυποίκιλες περιβαλλοντικές δράσεις, που θα  συνεισφέρουν στην προστασία περιβάλλοντος και στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου μέλλοντος προς όφελος των πολιτών.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό θα πρέπει να παραδώσουν το έργο τους μέχρι την Παρασκευή 28 Μαϊου 2021 στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Παύλου Μελά, που εδρεύει στο Κέντρο Πολιτισμού Χρήστος Τσακίρης, 2ος όροφος,  Λαγκαδά 221 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση miliou@pavlosmelas.gr

Ο Δήμος Παύλου Μελά θα προσφέρει δώρα στους νικητές (βραβεία στα τρία πρώτα έργα κάθε κατηγορίας) και τιμητική επιβράβευση σε όλους τους συμμετέχοντες, σε μια ημέρα αφιερωμένη στο Περιβάλλον.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021 και ώρα 9:00 – 12:00 π.μ. στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες και οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στις παρακάτω βιωματικές περιβαλλοντικές δράσεις:

  • περιβαλλοντικός εθελοντισμός και σεβασμός δημόσιου χώρου, με την εθελοντική ομάδα «Save Your Hood Thessaloniki»,
  • το ποδήλατο ως οικολογικό μέσο μεταφοράς, με τον «ΠΟΔΗΛΑΤΗ»,
  • περιβάλλον και ΑμεΑ με τον Σύλλογο «Μέριμνα Ζωής Δ. Θεσσαλονίκης»,
  • Ανακυκλώνω για καλύτερο περιβάλλον με τη δράση «Κάθε κουτί μετράει».

Τα έργα κάθε κατηγορίας θα εκτεθούν στο Κτίριο 3, έναντι Δημαρχείου Παύλου Μελά και θα αξιολογηθούν από ειδική επιτροπή, που την απαρτίζουν η Βασιλική Ιππέκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, η Δέσποινα Μιχελάκη Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Υφαντής Μέλος Παιδαγωγικής Ομάδας Κ.Π.Ε. Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, η Ειρήνη Τοπουζίδου Υπεύθυνη Προγράμματος Ανακύκλωσης «Κάθε κουτί μετράει» και θα απονεμηθούν βραβεία στα τρία πρώτα έργα κάθε κατηγορίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ