Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης: Συνεχίζεται η εθελοντική δράση δενδροφύτευσης

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 75η επέτειο ίδρυσης των Ηνωμένων Εθνών, μετέχει στην πρωτοβουλία “75 UN-75 Trees UNAI SDG7”, η οποία ξεκίνησε το 2020, από τον UNAI Hub SDG7(KEPA).
Η δράση απευθύνεται σε κυβερνήσεις, δήμους, ακαδημαϊκά ιδρύματα, επιχειρήσεις, νομικά πρόσωπα, απλούς ανθρώπους, κυρίως στη νέα γενιά, που καλούνται να φυτέψουν τουλάχιστον 75 δένδρα, να τα φροντίζουν και να εγγραφούν στην ’’UNAI Hub SDG7 Global Society’’.
Απαντώντας σε αυτή την πρόσκληση, ο Δήμος Αμπελοκήπων–Μενεμένης προχώρησε στην πρωτοβουλία και φύτεψε στο τέλος του 2020 και στις αρχές του 2021 τετρακόσια οκτώ (408) δένδρα σε πεζοδρόμια σε όλο το Δήμο.
Την Πέμπτη 22 Απριλίου από τις 9:00 έως τις 13:00 συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια και προχωράμε στην υλοποίηση μίας ακόμη δενδροφύτευσης, με την εθελοντική συμμετοχή του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης κατά μήκος των νησίδων της Λεωφόρου Δενδροποτάμου.
Θα φυτευτούν εβδομήντα πέντε (75) δένδρα του δασοπονικού είδους Celtis (Κελτίδα-Μελικουκιά) Η επιλογή του είδους των δένδρων έγινε κατόπιν σχετικής πρότασης του Καθηγητή Δασολογίας του Α.Π.Θ. κ. Χάρη Ζάγκα, ο οποίος προσήλθε επιτόπου και προέβη σε αυτοψία των τοπικών συνθηκών. Τον ευχαριστούμε θερμά.
Στην εκδήλωση θα παραστούν ο Δήμαρχος του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης . Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Αντιδήμαρχος Τ.Υ.-Πολεοδομίας-Πρασίνου Βασίλης Μανωλόπουλος και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκη, Υποστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.
Ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης προτίθεται να προχωρήσει και στην υιοθέτηση των νεοφυτεμένων δένδρων των νησίδων, μία απόφαση την οποία επικροτούμε, στηρίζουμε και τους ευχαριστούμε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ