Ξεκινούν οι διαδικασίες για τη μετονομασία του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου

Πιστή στην προεκλογική της δέσμευση να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος των κατοίκων του Ελευθερίου, η διοίκηση του Λευτέρη Αλεξανδρίδη, δημάρχου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση να ζητηθεί από τις αρμόδιες Αρχές η προσθήκη και του τοπωνυμίου «Ελευθέριο» στο όνομα του δήμου.

Η διοίκηση ζήτησε από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου να εγκρίνουν την έναρξη της διαδικασίας για την αλλαγή του ονόματος του δήμου, κάτι που αποφάσισε ομόφωνα το σώμα.

Πλέον θα ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης ολοκληρωμένου φακέλου, ο οποίος θα κατατεθεί στην Επιτροπή Τοπωνυμίων και στο αρμόδιο υπουργείο, προκειμένου να αλλάξει το όνομα. Η ακριβής νέα επωνυμία του δήμου θα αποφασισθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο και αφού, βέβαια, εγκριθεί η αλλαγή του ονόματος από τις αρμόδιες Αρχές.

Ταυτόχρονα, μετά από πρόταση της διοίκησης, το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε και την έναρξη της διαδικασίας, ώστε να αποκτήσει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου ένα έμβλημα, αφού σήμερα δε διαθέτει.

«Δεσμευτήκαμε ότι άμεσα θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση της αδικίας που έγινε στο παρελθόν σε βάρος των κατοίκων του Ελευθερίου, όταν με τον ”Καλλικράτη” συνενώθηκαν ο Δήμος Ευόσμου και ο Δήμος Ελευθερίου – Κορδελιού. Στο όνομα του νέου δήμου δε συμπεριλήφθηκε το Ελευθέριο και αυτό αποτέλεσε μία μεγάλη αδικία σε βάρος ανθρώπων που ζουν πάρα πολλά χρόνια σε αυτόν τον τόπο. Δεσμευτήκαμε ότι αυτό θα το αλλάξουμε και φέραμε αμέσως το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο. Μετά τη σύμφωνη γνώμη όλων των δημοτικών συμβούλων ξεκινάμε την προβλεπόμενη διαδικασία αλλαγής του ονόματος αλλά και αυτή για να αποκτήσει σήμα ο δήμος μας. Οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες αλλά θα είμαστε απολύτως προετοιμασμένοι, για να έχουν θετική έκβαση», τονίζει ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ