Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον στο δήμο Θέρμης

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον στο δήμο Θέρμης

Από την Κοινότητα Τριλόφου ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εμβολιασμοί κατ’ οίκον στην περιοχή του δήμου Θέρμης. Τους εμβολιασμούς πραγματοποιεί κλιμάκιο του Κέντρου Υγείας Θέρμης, αποτελούμενο από γιατρό και νοσηλεύτρια. Η μετακίνησή τους γίνεται με αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει ο δήμος Θέρμης, μαζί και με στελέχη του “Βοήθεια στο Σπίτι” οι οποίοι γνωρίζουν τους ηλικιωμένους που έχουν εκφράσει την επιθυμία να εμβολιαστούν.

Στα μέσα Ιουλίου η 4η Υγειονομική Περιφέρεια είχε υποβάλλει αίτημα στο δήμο Θέρμης να συνδράμει στην προσπάθεια της Πολιτείας για την υλοποίηση του προγράμματος του κατ’ οίκον εμβολιασμού πολιτών που επιθυμούν να εμβολιαστούν, αλλά δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Η ανταπόκριση του δήμου υπήρξε άμεση, θέτοντας στη διάθεση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και του Κέντρου Υγείας Θέρμης όχημα μαζί με οδηγό καθώς και κοινωνική λειτουργό του “Βοήθεια στο Σπίτι” για τις μετακινήσεις της κινητής ομάδας εμβολιασμού. Παράλληλα, ήδη, από χθες 19 Ιουλίου, στελέχη των κοινωνικών δομών του δήμου Θέρμης επικοινώνησαν με πολίτες – ωφελούμενους αυτών των δομών, παρακινώντας και καταγράφοντας όσους επιθυμούν να εμβολιαστούν στο σπίτι τους.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος συνεχίζεται ακόμη και τώρα. Όσοι κάτοικοι επιθυμούν να εμβολιαστούν κατ’ οίκον ή οι στενοί συγγενείς τους, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά με το Κέντρο Διαχείρισης COVID του δήμου Θέρμης, στα τηλέφωνα 15114 και 2310 466339, από τις 8 το πρωί έως τις 3.30 το μεσημέρι για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Επίσης, από τις 7.30 έως τις 10 το πρωί μπορούν να επικοινωνούν και στα ακόλουθα τηλέφωνα της υπηρεσίας “Βοήθεια στο Σπίτι”:

Θέρμη: 2310 461117

Τρίλοφος: 2392 330227

Βασιλικά: 2396 022355

Νέο Ρύσιο: 2392 072041

Παράλληλα, ο δήμος Θέρμης έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες νέα επικοινωνιακή καμπάνια για την περαιτέρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων στο θέμα του εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναρτηθεί σε όλα τα δημοτικά καταστήματα και τα δημοτικά κτίρια η αφίσα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης που καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν. Η ίδια αφίσα, σε μεγάλο μέγεθος, πρόκειται να αναρτηθεί για τις επόμενες εβδομάδες και σε όλες τις στάσεις της αστικής συγκοινωνίας, οι οποίες βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου μας. Τέλος, μέσω του site του δήμου Θέρμης υπάρχει διαρκής ενημέρωση και κατάλληλο ενημερωτικό υλικό με σκοπό την παρακίνηση αλλά και τη διευκόλυνση των πολιτών να εμβολιαστούν.

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος τονίζει μεταξύ άλλων ότι “σε αυτή τη φάση της πανδημίας αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ώστε να αυξηθούν οι εμβολιασμοί για να χτιστεί το τείχος προστασίας που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Μέσω της σωστής και έγκυρης ενημέρωσης των πολιτών, αλλά και της βοήθειας για την προώθηση του κατ’ οίκον εμβολιασμού για όσους συμπολίτες μας δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τα εμβολιαστικά κέντρα. Από τη στιγμή που πλέον υπάρχει επάρκεια εμβολίων και επιπλέον, προσφέρεται σε κάθε πολίτη η δυνατότητα επιλογής του εμβολίου, όταν έχουμε πλέον στη διάθεσή μας και τις κινητές μονάδες εμβολιασμού, θεωρώ πως δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ώστε να αποφεύγεται ο εμβολιασμός. Η επιστροφή μας στην κανονικότητα, περνά μέσα από τον εμβολιασμό ο οποίος είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης. Απευθύνω έκκληση σε όσους δημότες μας δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, να το πράξουν άμεσα. Για να προστατέψουν τον εαυτό τους, τα αγαπημένα τους πρόσωπα, τον επαγγελματικό και κοινωνικό τους περίγυρο, την κοινωνική συνοχή”.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ