Το νέο προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Θεόδωρος Μητράκας είναι ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, διαδεχόμενος τον κ. Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, έπειτα από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του οργάνου σήμερα στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Ο κ. Μητράκας ήταν η πρόταση της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (παράταξη «Αλληλεγγύη»), ενώ οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης πρότειναν τη συνέχιση της θητείας του Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Μανόλη Λαμτζίδη (παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά») και του Γραμματέα, Χρήστου Τζιουβάρα (παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία»).

Η εκλογή του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου έγινε με ευρεία πλειοψηφία και υπερψήφισαν 58 Περιφερειακοί Σύμβουλοι των έξι από τις Περιφερειακές Παρατάξεις. Απείχαν τέσσερις παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση», «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία», «Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία» και «ΑΝΤΑΡΣΙΑ».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, γιατί όπως είπε «κατάφερε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες να αμβλύνει τις αντιθέσεις, να προάγει το διάλογο και να ανοίξει το Περιφερειακό Συμβούλιο σε πολίτες, φορείς και συλλογικότητες. Λειτούργησε με δημοκρατικότητα και πνεύμα συνεργασίας με όλες τις Περιφερειακές Παρατάξεις, επιτέλεσε στο ακέραιο το ρόλο του και για μας ήταν μεγάλη τιμή που αποδέχθηκε πριν δυο χρόνια την πρόταση μας για να αναλάβει τη θέση του Προέδρου στο πρώτο μισό της περιφερειακής θητείας».

Μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Συγχαίρω τον νέο Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Μητράκα, από τον οποίο περιμένουμε να είναι ένας αποτελεσματικός και συναινετικός Πρόεδρος, που θα συμβάλλει στην προώθηση του διαλόγου, στην ανάδειξη των ζητημάτων της Κεντρικής Μακεδονίας και στην πιστή τήρηση της δημοκρατικότητας και της νομιμότητας των διαδικασιών του ανώτατου συλλογικού οργάνου της αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία. Θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία τόσο στον νέο Πρόεδρο, όσο και στον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και στα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής που εκλέξαμε σήμερα. Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθούν άριστα στα καθήκοντά τους, σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας, όπως άλλωστε κάνουμε από την πρώτη στιγμή, πάντα σε όφελος των συμπολιτών μας. Η συνεργασία, η συναίνεση και η συνεννόηση, όπως αποδεικνύει και η λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου μας, είναι ο μόνος δρόμος, που μπορεί να οδηγήσει την Κεντρική Μακεδονία με ασφάλεια σε ένα καλύτερο μέλλον».

Ο κ. Μητράκας ως νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου τόνισε: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για την τιμητική πρόταση και τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους για την εμπιστοσύνη τους. Ως Πρόεδρος του ανώτατου συλλογικού οργάνου της Αυτοδιοίκησης στην Κεντρική Μακεδονία θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ με τον καλύτερο τρόπο στα νέα μου καθήκοντα. Ελπίζω και εύχομαι να συνεργαστούμε όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου την επόμενη διετία με υπευθυνότητα. Είμαι στη διάθεση όλων των Περιφερειακών Συμβούλων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, για να δούμε από κοινού πώς θα πορευτούμε για το καλό των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο απερχόμενος Πρόεδρος, Βενιαμίν Καραωστάνογλου, δήλωσε: «Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε τα τελευταία δυο χρόνια, όπως και τον Περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη του. Θα συνεχίσω με όλες μου τις δυνάμεις να συμβάλλω και να στηρίζω το σημαντικό έργο της διοίκησης της Περιφέρειας»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ