Το 3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας

Το 3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρράς, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου και της Περιφερειακής Συμβούλου Χαλκιδικής Κατερίνας Ζωγράφου.
Το σχολείο κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και συμβάλλει στην αναβάθμιση των υποδομών εκπαίδευσης των Νέων Μουδανιών, δίνοντας λύση στο ζήτημα της σχολικής στέγης, σε μια περιοχή με μεγάλο μαθητικό πληθυσμό.
Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας«η φετινή χρονιά ξεκινάει όπως έκλεισε η προηγούμενη: Πριν από ένα μήνα παραδώσαμε το 4ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών που επίσης κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και σήμερα παραδίδουμε το 3ο. Ένα νέο, σύγχρονο κτίριο, δυναμικότητας 50 μαθητών, που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες των παιδιών. Γιατί παντού και πάντα, όλα τα παιδιά αξίζουν την πλήρη και ισότιμη πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά, με κορυφαίο αυτό της Παιδείας. Αυτή είναι και η προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την κατασκευή νέων σχολείων αλλά και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων. Ήδη, ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια, που απευθύνονται σε περισσότερους από 15.000 μαθητές. Εξοπλίσαμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Κατασκευάζουμε 18 νέα σχολεία. Και μαζί με το Υπουργείο Υποδομών, θα κατασκευάσουμε με ΣΔΙΤ 35 νέα σύγχρονα σχολεία. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στους γονείς και την οικογένεια, εξασφαλίζοντας σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, χιλιάδες θέσεις σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία, ώστε να μπορούν οι γονείς να εργάζονται απρόσκοπτα και τα παιδιά να βρίσκονται σε ασφαλές περιβάλλον. Παραδίδοντας ακόμα ένα σχολείο, το 3ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών, αποδείξαμε για ακόμα μία φορά, ότι με σχέδιο, μεθοδική δουλειά και στενή συνεργασία, μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί, μπορούμε να φέρνουμε απτές λύσεις, να παράγουμε ουσιαστικά αποτελέσματα για τον τόπο μας. Αυτή άλλωστε, είναι η διαρκής προτεραιότητά μας σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε ως Διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένα, τρέχουμε τις διαδικασίες, αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ευρώ, αναβαθμίζουμε τις υποδομές σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, όπως και εδώ, στα Νέα Μουδανιά, χωρίς να χάνουμε ούτε μία ημέρα και έτσι θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια».
Ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε την καλή συνεργασία της Περιφέρειας με τον Δήμο Νέας Προποντίδας και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Καρρά για την αξιοποίηση των διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων και για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων στην περιοχή, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και των επισκεπτών, με σύγχρονες, λειτουργικές υποδομές.
Ο κ. Καρράς υπογράμμισε ότι «το νέο σχολείο είναι σύγχρονο, ένα πρότυπο για το πώς πρέπει να είναι οι σχολικές μονάδες. Αυτό είναι το δεύτερο νηπιαγωγείο που εγκαινιάζουμε και έπονται τα εγκαίνια του 5ου Νηπιαγωγείου Νέων Μουδανιών και της Νέας Καλλικράτειας. Αρωγός σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και συνολικά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνεργασία μας είναι άριστη όχι μόνο στα σχολεία, αλλά στο σύνολο των ζητημάτων του Δήμου».
Το 3ο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών βρίσκεται στην περιοχή «Αλμύρα» των Νέων Μουδανιών, στη Λεωφόρο Ελευθερίας, σε οικόπεδο 2,2 στρεμμάτων. Το ολοήμερο σχολείο θα διαθέτει δυο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία, κουζίνα, αυξημένο επίπεδο πυρασφάλειας, εξυπηρετήσεις για άτομα με αναπηρίες, μεγάλο αύλειο κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, ενώ στο σχεδιασμό του προβλέφθηκε η χωροθέτηση των αιθουσών να είναι σε νότιο προσανατολισμό, ώστε να υπάρχει ωφέλιμη εισερχόμενη ακτινοβολία το χειμώνα και επαρκής φυσικός φωτισμός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ