Τι συζητήθηκε στην συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης

Συνεδριασε σημερα με τηλεδιάσκεψη η Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης. Ένα από τα θέματα της πρώτης συνεδρίασης για το 2021, ήταν σχετικό με την παραχώρηση παγίων στοιχείων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας προς χρήση και λειτουργία στον Φορέα Λειτουργίας Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας (Δ.Υ.Ο.Π.Π.)., και συγκεκριμένα σχετικά με την πράξη «Ενίσχυση υποστήριξης της λειτουργίας του δικτύου εθελοντικών ομάδων πολιτικής προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών και επιχειρησιακής επάρκειάς του».

Η Μητροπολιτική Επιτροπή, σύμφωνα με Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θέρμης και του Δ.Υ.Ο.Π.Π. προχώρησε στην έγκριση της παραχώρησης για χρήση και λειτουργία στον Φορέα Λειτουργίας Δ.Υ.Ο.Π.Π.:

  • ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικού στόλου για 8 οχήματα.
  • Τριών (3) όμοιων εξειδικευμένα 4Χ4 οχήματα περιπολίας με υπερκατασκευή πυροσβεστικού συγκροτήματος και εργαλειοθήκες αλουμινίου.
  • Τριών (3) αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών.
  • Τριών (3) μεταλλακτών (inverter) αυτοκινήτων.
  • Τριών (3) φορητών router/modem.
  • Τριών (3) VHF ασυρμάτων για οχήματα.

Η απόφαση για τις παραπάνω παραχωρήσεις εγκρίθηκε ομόφωνα.

Μεταξύ άλλων η Μητροπολιτική Επιτροπή Μ.Ε. Θεσσαλονίκης γνωμοδότησε επίσης θετικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.), σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Φιλύρου, Δ.Ε. Χορτιάτη, Π.Ε. Θες/νίκης, για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη και την πλήρη υδροδότηση του οικισμού από τις υποδομές της ΕΥΑΘ Α.Ε. στη θέση Πεύκα.

Μετά τη λήξη της Συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής, Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, κ. Θεόδωρος Μητράκας δήλωσε τα εξής:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που ολοκληρώθηκε με επιτυχία η πρώτη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Μ.Ε. Θεσσαλονίκης, για το νέο έτος και είμαι σίγουρος ότι θα καταφέρουμε να λειτουργούμε το ίδιο αποτελεσματικά και τους επόμενους μήνες παρά τις δύσκολες συνθήκες. Θα ήθελα να ξεχωρίσω από την σημερινή συνεδρίαση την έγκριση της παραχώρησης σημαντικού εξοπλισμού σε εθελοντές, ώστε να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών στα πλαίσια της Προγραμματικής Σύμβασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θέρμης και του Δικτύου για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την Εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας (Δ.Υ.Ο.Π.Π.). Ο εξοπλισμός αυτός είναι μόνο ένα μέρος των ενεργειών στις οποίες έχει προβεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, για να στηρίξει το σημαντικό έργο της Πολιτικής Προστασίας, η οποία την τελευταία χρονιά αντιμετωπίζει διαδοχικά ιδιαίτερες και έντονες προκλήσεις. Ένα από τα θέματα που επίσης θα ήθελα να σταθώ, είναι η θετική γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε), σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης του Φιλύρου και την πλήρη υδροδότηση του οικισμού από την ΕΥΑΘ Α.Ε. στην θέση Πεύκα. Η εξασφάλιση της υδροδότησης όλων των περιοχών της Θεσσαλονίκης με υψηλής ποιότητας νερό, είναι για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ένα ύψιστης σημασίας θέμα, το οποίο παραμένει πάντα ψηλά στην ατζέντα που υπηρετούμε».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Storage24
Storage24
sms-marketing.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ